Rimski i Corona
Rimski i Corona Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Jedan od najpopularnijih reperskih dvojaca na našim prostorima, Premil Jovanović i Predrag Miljković, poznatiji kao Rimski i Korona, milionskim pregledima na Jutjubu i posećenošću nastupa, ruše rekorde. Vikendi su im uglavnom bukirani koncertima, najčešće u dijaspori, dok radne dane uglavnom provode u svom studiju na Bežanijskoj Kosi, gde stvaraju pesme za sebe, ali i za druge izvođače.

PROČITAJTE JOŠ

Obojica su jedno vreme živeli u inostranstvu, gde su se, kako su i sami rekli jedno prilikom, radili „šljakerske“ poslove, ali muzika je ipak bila presudna da se vrate u svoju u zemlju i postave visoke strandarde.

Rimskog i Koronu zatekli smo za vikend na Jahorini, gde su imali koncert u sklopu manifestacje „Balkan Music Festival“, gde su zajedno s njima nastupili i Vojaž, Gazda Paja, ali i grupa THC Familija. Po reakciji publike, definitivno su napravili atmosferu za pamćenje.

U razgovoru za „Novu“, reperi su otkrili da poštuju sve kolege, ali da oni isključivo gledaju samo svoja posla i ne mešaju se u tuđa.

Rimski i Corona
Rimski i Corona Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

„Drago nam je što smo se svi okupili ovde. Volimo ove naše kolege i uvek smo tu jedni za druge. Doduše, dan smo proveli u putu, pa u sobi, tako da nije bilo mesta za zimske sportove i žao nam je zbog toga jer smo po prvi put osetili čari Jahorine“, rekao je Rimski, a potom se u razgovor ubacio Korona, koji je prokomentarisao odnos sa drugim reperima.

„I meni je drago što smo svi na okupu. Ne doživljavamo jedni druge kao konkurenciju. Korona i Rimski, što se muzike tiče, voze svoj vajb, ne mešaju se u estradne priče i konkurentske stvari. Mi se ne laktamo. Svako radi ono što voli, mi radimo ono što volimo i srećni smo zbog toga“, kazao je Predrag, koji članove grupe „THC Familija“, koji su takođe nastupili na ovoj manifestaciji, smatra pravom zdravom konkurencijom.

PROČITAJTE JOŠ

Aktuelni reperi radili su pesme najpoznatijim pop i folk pevačima. Jedan od primera je i Tanja Savić, čiju su karijeru i popularnost podigli na viši nivo. S druge strane, i sa kolegama reperima imaju izuzetnu saradnju, pa su otkrili na koji način su gradili taj imidž.

„To vuče neke korene od ranije. Nekako smo svi odrasli u sličnom vremenu i prostoru, pa se i dalje poštuju neke stvari između nas više nego kod ostalih. Nemamo nešto puno prijatelja na estradi. Imamo tu neku svoju ekipu i uglavnom smo s njima. Eto, recimo sa Rastom, Cobijem, THC-om… To su reperski krugovi. Mi se ne razdvajamo od 2011. godine, od kada smo spavali zajedno na podu u Americi. Ne znam da li smo tri dana bili razdvojeni“, rekli su Rimski i Korona.

Rimski, THCF i Korona
Rimski, THCF i Korona Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

S obzirom na to da momci rade svakog vikenda, a nekad i radnim danima, odlučili su da Novu godinu ipak dočekaju sa svojim emotivnim partnerkama, u intimnoj atmosferi.

„Za doček Nove godine smo sa ženama i porodicom. Biće nam prelepo, posle tri godine nećemo raditi tu noć. Odlučili smo da ne radimo i damo sebi malo više oduška. Zaslužili smo pošteno“, završava Rimski.

BONUS VIDEO: Gazda Paja i THC Familija na Balkan Music Festivalu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar