Foto: E-Stock/ Ivan Dobricic

U čak četiri grada je polagao prijemni ispit dok konačno nije upisao željeni fakultet.

Poznati glumac Branko Janković već duže vreme sa porodicom živi na selu, gde poput meštana bavi poljoprivredom i stočarstvom.

Zvezda serije „Vojna akademija“ prisetio se svojih početaka i istakao da gluma nije bila njegova prva ljubav.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kada je bio mali bio je povučen, to se promenilo kada je krenuo u školu. Tada je imao želju da bude vozač kamiona, zato je i upisao Saobraćajnu školu u Zemunu, tek je posle krenuo putem glume“, rekla je njegova majka u emisiji „TV lica“.

Detinjstvo i period osnovne škole prove je u okolini Osečine, a potom se odselio u prestonicu.

„Peške sam išao u osnovnu školu. Drugari iz sela su me ‘kupili’ pa smo u 7:15 kod mene gledali crtane filmove, ali smo do 8 bili u školi. Leti smo hvatali ribe, kasnije u rečnom koritu, nažalost, bude starih automobila, pa smo to rasklapali, brali smo trešnje, jabuke. Imao sam sadržajno detinjstvo. Ljudi se oduševljavaju Harijem Poterom, mi smo živopisnije ljude imali ovde, u komšiluku“, rekao je kroz smeh glumac.

Tokom srednje škole stanovao je u domu, pa se prisetio tih dana.

„Srednju školu sam prespavao. Bio sam u domu. Bilo nas je osmoro u sobi i jedno zajedničko kupatilo, pa je bilo nemoguće spavati“, otkrio je Branko i nastavio:

„Bio sam dobar u matematici, išao sam na takmičenja. Sećam se da su mi pre republičkog takmičenja dali da pojedem dve pite sa sirom, pa su koncentracija i misli ponovo otišle ka spavanju“, ispričao je.

Život u Beogradu naterao ga je da nauči da se snalazi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar