Ladaniva Jermenija Evrovizija Švedska drugo polufinalno veče Foto:EPA-EFE/JESSICA GOW

Jermeniju je ove godine na Evroviziji predstavljala grupa "Ladaniva" sa numerom "Jako".

Foto: Promo

Ovaj bend čine jermenska pevačica Jaklin Bagdasarjan i francuski multiinstrumentalista Luis Tomas. Njihov muzički stil inspirisan je muzikom iz celog sveta, a naročito tradicionalnom balkanskom muzikom.

Upravo takva je i njihova pesma „Jako“ koja im je na Evroviziji donela osmo mesto, a članovi benda na scenu su izašli u kostimima koji kombinuju tradicionalne i mmoderne stilove.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovogodišnja Evrovizija obeležena je tenzijama i brojnim skandalima, te su izvođači i nastupi na trenutke ostajali u senci svega toga. Ipak, verni pratioci ovog takmičenja zapazili su momente o kojima se nije mnogo pričalo u javnosti.

LADANIVA Jermenija Evrovizija Švedska drugo polufinalno veče Foto:Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Pored brojnih atraktivnih dama koje su nastupile na Evroviziji ove godine u izazovnim i interesantnim kostimima, malo se pričalo o predstavnici Jermenije koja je u interesantnom kostimu ipak privukla veliku pažnju gledalaca.

Mnogi komentarišu da je ona definitivno najlepša učesnica ove godine, a uz to poseduje harizmu i talenat.

„Harizmatična, talentovana i prelepa“, „Ona je definitivno najlepša učesnica na ovogodišnjoj Evrovizji“, „Predivna“, „Kakva energija“, „Jedna od retkih pristojnih na takmičenju ove godine“, „Zaljubljen sam u Jermenku“, samo su neki od komentara.

Ko je Jaklin Bagdasarjan?

Rođena je 1997. godine u Jehegnadžoru u jermeniji, a odrasla je u Minsku, glavnom gradu Belorusije. Kasnije se sa majkom preselila u Francusku. Pevanjem je počela da se bavi u ranom detinjstvu.

Luisa Tomasa upoznala je 2018. godine, a uskoro su započeli i saradnju. Grupa „Ladaniva“ svoj prvi album je objavila 2023. godine.

Jaklin je Srbe oduševila kada je u Malmeu na našem jeziku zapevala pesmu „Hajde, Jano“. Ovaj snimak brzo se proširio društvenim mrežama.

Sve na jednom mestu na shoppster.rs.

Foto: Promo

BONUS VIDEO: Teya Dora – generalna proba pred finale Evrovizije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare