Foto: Nova.rs, Printscreen/Promo

"Volim kada se vidimo. To me podseti na neka lepa prošla vremena. Oni će uvek biti moja ekipa", rekla je za Nova.rs folk zvezda Dragana Mirković povodom okupljanja članova nekadašnje jugoslovenske grupe na "Balkan festivalu", gde će, pored njih, nastupiti najpoznatiji reperi, folkeri, narodnjaci i rokeri.

PROČITAJTE JOŠ

Brojni posetioci Jahorine u decembru će imati priliku da slušaju muziku po želji jer će se održati velika manifestacija „Balkan Festival“, koja će omogućiti dobar provod po svačijem ukusu. Ljubitelji repa, folka, narodnjaka i roka moći će da čuju omiljene izvođače koji će u određenim danima nastupiti u Olimpijskom centru.

Nakon dužeg vremena ponovo će se okupiti stara dobra ekipa najpoznatije jugoslovenske grupe „Južni vetar“, ali ovog puta bez pokojnog Sinana Sakića. Dragana Mirković, Šemsa Suljaković, Mile Kitić i Kemal Malovčić zapevače druge večeri festivala, tačnije u subotu 11. decembra. Tim povodom kontaktirali smo Draganu i Šemsu, koje ne mogu da dočekaju da se svi okupe, zapevaju i zagrle.

Dragana Mirković
Dragana Mirković Foto: Dragan Mujan/nova.rs

„Volim kada se vidimo. To me podseti na neka lepa prošla vremena. Oni će uvek biti moja ekipa“, rekla je Mirkovićeva.

Šemsa ističe da članove grupe doživljava kao porodicu, iako se ne viđaju redovno.

Šemsa Suljaković Foto: Printscreen/Promo

„U aktivnom dobu „Južnog vetra“ naši međuljudski odnosi bili su nalik onima unutar skladne porodice. Nije bilo rivaliteta. Istina, u ovom veku se ređe viđamo i čujemo, ali i dalje je prisutna ta pozitivna energija pri susretima. Ja ću kazati da ih i dalje osećam bliskim i voljenim. Boli što nema Sinana sa nama, ali božija odluka. Ovo je jedan od nastupa koji ne odbijam. Radujem se druženju sa meni dragim osobama. Naravno, i sjajnoj energiji publike koja nas sve ove godine voli i sluša naše pesme“, rekla je pevačica za Nova.rs.

Foto: Promo/Instagram/balkanfestival

Pored legendi narodne muzike, na „Balkan Festivalu“ koncerte će održati i drugi jaki izvođači, za koje vlada ogromno interesovanje.

Nucci Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Prvo veče manifestacije, 10. decembra, stejdž je rezervisan za Vojaža, Nuccija, Rimskog i Koronu, Gazda Paju, THC Familiju i Devita.

Vojaž Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sutradan će se na istoj bini pojaviti članovi „Južnog vetra“, Dragana Mirković, Mile Kitić, Šemsa Suljaković i Kemal Malovčić.

Foto:E-Stock/Aleksandar Nalbantjan

Nedelju dana kasnije, 17. decembra, folkeri kreću u napad, a među njima će biti Seka Aleksić, Aleksandra Prijović, Elma Sinanović, Milica Pavlović i Sloba Radanović.

Belgrade Beer Fest 2021 Bir Fest Alen Islamovic i Goran Bregovic
Alen Islamović i Goran Bregović, Bijelo dugme, Muzički festival Belgrade Beer fest 2021 Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

U subotu, 18. decembra, svi ljubitelji rok muzike imaće priliku da čuju Bijelo dugme, Riblju čorbu i Divlje jagode.

S obzirom na to da se zbog velikog interesovanja očekuje velika gužva, najverovatnije će se tražiti testovi i covid propusnice budući da su epidemiološke mere i dalje na snazi.

BONUS VIDEO: Velika ispovest Mileta Kitića

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.