Foto: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

Ona je bivša žena Merilina Mensona, ali i žena koja ima nesvakidašnju biografiju.

Dita fon Tiz rođena je 1972. godine u Ročesteru u Mičigenu kao Heder Rene Svit, srednja od tri ćerke.

PROČITAJTE JOŠ:

Odrasla je uz majku koja se bavila manikirom i ocem mehaničarem, a pohađala je srednju školu u Irvinu u Kaliforniji, pošto se tamo preselila sa porodicom zbog očevog posla.

Sa četiri godine počela je da se bavi baletom, a sa 13 je već nastupala.

Čuvena je priča da je ona krala „Plejboj“ časopise svog oca, te ju je razočaralo kada je sa 15 godina otišla sa majkom da kupe veš, a nije dobila onakav kakav je gledala u magazinu.

Ubrzo je rešila da to i promeni. Dita se zaposlila u prodavnici ženskog donjeg veša iste godine, nakon čega je počela da nosi sve ono što je oduvek želela. Na sebi je imala čupku, skupe dokolenice i korsete, nakon čega je već sa 18 godina nastupala u lokalnom striptiz baru.

S obzirom na to da je od tinejdž uzrasta nosila korsete, Dita je uspela da širinu struka svede na neverovatnih 56 centimetara, a pritegnuta korsetom, obim joj se smanjuje za još 14 centimetara.

Foto:Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ditin neobični pseudonim takođe je veoma zanimljiv.

Naime, predlogom „fon“, koji je u nemačkoj kulturi bio znak raspoznavanja plemića, Dita nam jasno daje do znanja da se u plemenitom sinkretizmu njenih nastupa krije i duh dvadesetovekovnog nemačkog kabarea i burleske, a njeno prezime izgovara se isto kao engleski glagol „to tease“ čije je žargonsko značenje seksualno provocirati i zavoditi, prenosi Stil.

Dita se pomalo bavila i glumom, te je jednom prilikom dobila nagradu za najbolju glumicu na „Beverli Hils filmskom festivalu“. To joj je dodeljeno zbog Gale, uloge koju je Dita tumačila u višestruko nagrađivanom filmu „Smrt Salvadora Dalija“.

Foto:Xavier Collin/Image Press Agency / The Mega Agency / Profimedia

Ditin privatni život podjednako je dinamičan koliko i profesionalni. Naime, Dita je tokom cele godine na relaciji između svoja dva doma u Holivudu i Parizu.

Svojevremeno je bila udata za Merilina Mensona, čoveka koji je više puta optužen za seksualno zlostavljanje.

Dita fon Tiz i Merilin Menson postali su par 2001. godine nakon što ju je zamolio da bude u jednom od njegovih muzičkih spotova. Zaprosio ju je u martu 2004. i venčali su se u novembru 2005. u Irskoj, a Dita je odlučila da se razvedu zbog „čestih prevara“.

BONUS VIDEO: Top 10 najskupljih razvoda