Merilin Menson Foto:Tanjug/Photo by Richard Shotwell/Invision/AP

Brojne žene su se javile sa sličnim tvrdnjama o muzičaru.

Muzičar Merilin Menson optužen je da je seksualno napao 16-godišnjakinju u svom autobusu i zapretio da će joj ubiti porodicu ako progovori. To se navodi u novoj tužbi protiv popularnog pevača, piše „Daily Mail“.

PROČITAJTE JOŠ:

Žena koja je anonimno podnela tužbu (pod imenom Džejn Do), tvrdi da ju je roker seksualno zlostavljao i silovao više puta od 1995. do 1999. godine, počevši nekoliko dana nakon njenog 16. rođendana – 15. septembra 1995, prema tužbi podnesenoj u ponedeljak u njujorškom Vrhovnom sudu okruga Nasau.

Sada 44-godišnja oštećena je takođe podnela tužbe protiv Mensonovih izdavačkih kuća Interscope Music i Nothing Records koji je osnovao roker „Nine Inch Nails“ Trent Reznor, tvrdeći da su promovisali i profitirali od Mensonove seksualne devijacije, uključujući očiglednu sklonost pedofiliji, piše u podnesenom zahtevu.

Merilin menson Foto: Frazer Harrison / Getty Images / Profimedia

Izdavačke kuće su „bile veoma svesne (Mensonove) opsesije dečjom pornografijom i pedofilijom i njegove želje da decu širom Amerike izloži seksualnim temama“, navodi se u tužbi. Muzičke kuće su ovo promovisale „radi dodatnog publiciteta i finansijske dobiti“, navodi se u sudskim aktima, piše „New York Post“.

N.N. žena koja je u to vreme živela u Merilendu, kaže da su posle koncerta ona i grupa drugih mladih devojaka čekale ispred Mensonovog autobusa za turneju, ali je on pozvao samo nju i još jednu devojku da uđu. Ona tvrdi da im je postavljao detaljna pitanja o njihovim godinama, gde su im bili roditelji i čak je zabeležio brojeve telefona i adrese.

Zatim, dok je bio u autobusu, Menson, čije je pravo ime Brajan Vorner, „izveo je razne radnje kriminalnog seksualnog ponašanja nad tužiteljkom koja je u to vreme bila nevina, uključujući, ali ne ograničavajući se na prisilnu kopulaciju i vaginalnu penetraciju“, sve dok je drugi kolega iz benda je gledao, navodi se u podnesku.

Kada je 54-godišnji Menson završio, rekao joj je da „j****o izađe iz  njegovog autobusa“ pre nego što je zapretio da će ubiti njenu porodicu ako progovori o tome šta se dogodilo, tvrdi se u sudskim papirima.

Merilin Menson Foto:EPA-EFE/NINA PROMMER

Devojka je „bila u bolu, uplašena, uznemirena, ponižena i zbunjena“, a ubrzo nakon incidenta razvila je zavisnost od droge i alkohola, tvrdi se u tužbi.

Nedeljama kasnije, Menson ju je kontaktirao, tražeći od nje da pošalje „sočne“ fotografije sebe i svoje drugarice u njegov fan klub „Satan’s Bakesale“, tvrdi se u tužbi.

On je razgovarao je sa njom preko internet grupe za ćaskanje, navodeći je da dođe na još jedan nastup u Nju Orleansu, Luizijana, 9. decembra 1995. godine, piše u tužbi.

Tamo je Menson „manipulisao tužiteljku dajući joj komplimente, igrajući se njenom kosom i gledajući fotografije i crteže koje je donela sa sobom“, pre nego što ju je ponovo seksualno napao, tvrdi se u tužbi.

Žena tvrdi da ju je Menson mnogo puta seksualno napadao tokom mesec dana dok je bio na turneji, godinama kasnije 1999. kada je imala 19 godina, prema tužbi.

Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Menson je od 1997. do 2001. bio veren sa glumicom iz serije „Čari“ Rouz Mekgouan.

„Tužiteljka je namamljena u mračni svet droga, alkohola, seksualne devijacije, uznemiravanja, zlostavljanja i napada okrivljenog“, navodi se u tužbi.

Tokom ovog perioda, Menson i „njegovi saradnici“ su joj davali drogu i alkohol, a on je mogao da nastavi da je zlostavlja kao odrasla osoba zbog toga što ju je prethodno manipulisao dok je još bila maloletna, tvrdi se u tužbi.

„Menson ju je primorao da ima seks sa njim. Menson je često primoravao tužiteljku da ima seks sa njim i drugim članovima benda ili njegovim asistentom u isto vreme“, navodi se u sudskim dokumentima. Za to vreme, ona tvrdi da ju je Menson veoma kontrolisao i da je čak postao „neprijateljski i verbalno uvredljiv“ – tvrdi se u tužbi.

Foto: EPA/BRITTA PEDERSEN

Godine 2021. žene su počele da se javljaju sa optužbama za zlostavljanje protiv Mensona, što je navelo N.N. ženu da se oglasi na internetu. Ona kaže da joj je Menson uzvratio, uključujući otkrivanje osetljivih informacija o njoj, hakovanje njenih onlajn naloga i uznemiravanje preko različitih veb stranica, navodi se u sudskim dokumentima.

Ona ga tuži za neodređenu svotu.

„Brajan Vorner i njegovi promoteri sada su odgovorni za decenije dekadencije, nasilja, grabeža i zastrašivanja“, rekao je njen advokat Džef Andersen u saopštenju.

Predstavnici Mensona i Universal Music Group – matične kompanije Interscope i Nothing Records – nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar. Ali u postu na Instagramu iz 2021. godine, Menson je rekao: „Moji intimni odnosi su uvek bili u potpunosti zasnovani sa saglasnošću partnera.“

Marilyn Manson Foto:AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Najmanje 15 žena optužilo je Mensona za seksualno, psihičko i fizičko zlostavljanje – uključujući i glumicu „Zapadnog sveta“ Evan Rejčel Vud. Menson i njegovi advokati negirali su optužbe.

Glumica iz serije „Igra prestola“ Esme Bjanko podnela je tužbu protiv muzičara 2021. godine, tvrdeći da ju je drogirao, mučio i seksualno zlostavljao. Menson je takođe negirao te optužbe. Taj slučaj je rešen prošle nedelje, pokazuju sudski spisi.

BONUS VIDEO: Pripreme pred koncert posvećen Dragoljubu Đuričiću