Prijatelji serija
Foto: HBO/Promo

Dva scenarija za kultnu seriju "Prijatelji", pronađena u smeću pre 25 godina, prodata su na aukciji u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Kako je objavila aukcijska kuća Hanson Ross, scenariji su prodati za 22.000 funti, što je oko 25.500 evra.

U pitanju su dve povezane epizode naslovljene sa „Ona sa Rosovim venčanjem“, a kako piše BBC, prvobitna procena bila je da će scenariji biti prodati za 600 i 800 funti. Ovaj iznos prilično je nadmašen, a stiglo je ukupno 219 ponuda iz raznih krajeva sveta.

PROČITAJTE JOŠ:

Kupac je, kako se navodi, ponuđač koji je učestvovao putem interneta. Iz aukcijske kuće naveli su da su „iznenađeni ovolikim globalnim interesovanjem za scenarije za koje je planirano da budu uništeni još 1998. godine“.

Skripta je tada slučajno pronašla nekadašnja radnica londonskog Fountain Studios-a i čuvala ih sve do sada.

„Radila sam u administrativnoj podršci. Nikada nisam videla nikoga od glumaca iz Prijatelja, no pamtim da je bilo veoma radno. Scenarija sam pronašla u kanti za smeće nekoliko nedelja nakon što je završeno snimanje. Bio je deo mog posla da se pobrinem da sve bude uredno i da ne ostane smeća. Nisam bila sigurna šta da učinim s njima, pa sam ih stavila u fioku u svojoj kancelariji. Sećam se da sam se pitala kome od glumaca pripadaju“, istakla je ona za pomenuti medij.

„Pronašla sam ih tek nekoliko meseci kasnije, kad sam pregledala kutiju. Završili su u noćnom ormariću i otad su bili tamo“, dodala je ova žena.

BONUS VIDEO: Serija Kumovi promo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar