Foto: Printscreen/YouTube/Kotor Cable Car

Žičara „Kotor–Lovćen“ biće otvorena za komercijalne vožnje 14. avgusta, a cena vožnje u jednom smeru za odrasle iznosiće 13 evra, dok će cena povratne ulaznice biti 23 eura.

Iz Žičare su saopštili da će cene dečijih karata biti značajno niže, pa će vožnja u jednom smeru koštati sedam evra, odnosno 12 evra za oba smera.

„Za decu mlađu od dve godine predviđena je gratis vožnja. Povoljnosti su definisane i za OSI, pa će cena karte u jednom smeru iznositi sedam evra, odnosno 12 evra za oba pravca“, saopštili su iz ove firme, prenose Vijesti.me.

Foto: Printscreen/YouTube/Kotor Cable Car

Iz ove firme kazali su da posebnu i najveću zahvalnost iskazu predsedniku Vlade Dritanu Abazoviću, bez čijeg angažmana i pomoći njegovog tima, kažu, ovaj projekat ne bi bio završen.

„Ono što sa ponosom možemo istaći jeste da će Crna Gora uskoro imati žičaru sa pogledom na jedan od najlepših zaliva na svetu, čija konstrukcija, kao i sigurnosna provera i protokoli odgovaraju najvišim svetskim standardima“, istakli su iz Žičare.

PROČITAJTE JOŠ:

Trasa Žičare polazi od Duba, koji se nalazi na teritoriji opštine Kotor i vodi do lokaliteta Kuk na planini Lovćen, na 1.348m nadmorske visine.

Projektovani kapacitet je 48 gondola na nivou od 1200 putnika po satu, dok je vreme putovanja od stanice Dub do stanice Kuk nepunih 11 minuta.

BONUS VIDEO: Abazović o parlamentarnim izborima, zimskom snu ustavnog suda i mafije u Crnoj Gori

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare