Foto: OZAN KOSE / AFP / Profimedia

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski stigao je večeras u Tursku gde se odmah sastao sa svojim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, nekoliko dana pre važnog samita NATO-a i uoči 500. dana od početka ruske agresije na Ukrajinu.

Erdogan je svečanom ceremonijom u vili Vahdetin dočekao predsednika Zelenskog, koji je na njegov poziv došao u Istanbul. Nakon dočeka, sastanak je nastavljen iza zatvorenih vrata.

Dvojica zvaničnika su se rukovala na dobrodošlici, a zatim su nastavili na sastanak jedan na jedan, prenosi N1 Sarajevo.

Kako je ranije najavljeno, tokom sastanka razgovaraće se o regionalnim i međunarodnim temama kao što su odnosi dveju zemalja, najnoviji razvoj događaja u rusko-ukrajinskom ratu i Sporazum o crnomorskom žitnom koridoru koji ističe 17. jula.

Nakon sastanka iza zatvorenih vrata dvojica zvaničnika predsedavaće sastankom delegacija i održati zajedničku konferenciju za novinare.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovaj poslednji deo međunarodne turneje ukrajinskog predsednika, čiji je cilj osigurati više zapadnog oružja i podršku ambiciji Kijeva da se pridruži NATO-u, takođe je njegova prva poseta Turskoj od početka ruske invazije u februaru 2022. godine, prenosi Index.hr.

Vašington je gotovo istovremeno danas upozorio da Ukrajina neće postati članica NATO-a na samitu alijanse u utorak i sredu u Viljnusu.

BONUS VIDEO: Zelenski u poplavljenoj oblasti Hersona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar