ilustracija Foto:shutterstock Birdlandia SK ; KENZO TRIBOUILLARD / AFP / Profimedia

Slovačkog premijera Roberta Fica na koga je juče izvršen atentat u gradu Handlovi, čeka još jedna operacija, javlja slovački portal Pravda. Ficu je zaustavljeno abdominalno krvarenje, ali ga čeka operacija kuka.

U međuvremenu je policija optužila napadača na premijera za ubistvo s predumišljajem i preti mu kazna od 25 godina do doživotnog zatvora.

Kako je preneo portal, napadač, za koga mediji navode da je 71-godišnji pisac Juraj Cintula, rekao je da je ponosan na svoj čin.

RTVS je javio da se napadač trenutno nalazi u ćeliji Nacionalne kriminalističke agencije u Nitri.

Foto: TANJUG/Radovan Stoklasa/TASR via AP

Lekari su tokom noći uspeli da stabilizuju stanje slovačkog premijera posle jučerašnjeg atentata u gradu Handlovi, ali ono je i dalje teško, saopštila je ranije danas direktorka bolnice u Banskoj Bistrici Mirijam Lapunikova.

Dva lekarska tima operisala su slovačkog premijera pet sati.

„Trenutno se preduzimaju dalje radnje za poboljšanje njegovog stanja“, rekao je slovački ministar odbrane Robert Kalinjak.

Slovački ministar unutrašnjih poslova Matuš Šutaj Eštok zatražio je danas od potpredsednika Vlade Tomasa Tarabe sazivanje nacionalnog saveta bezbednosti, a Vlada će održati sednicu.

Ministar unutrašnjih poslova je obavestio da će pojačati zaštitu političara i pojedinih medija, prenosi slovački ta3.

Napadač je pucao pet puta, posle čega ga je policija odmah privela a premijer odmah prebačen u bolnicu u Banskoj Bistrici.

Sve informacije o atentatu na Roberta Fica možete pratiti u našem BLOGU UŽIVO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare