Split, Dioklecijanova palata
Foto: Shutterstock

Vlasnik vile u Splitu ponudio je taj objekat na besplatno korišćenje tokom cele godine uz uslov da se obavezno održavaju bazen i okolina.

U oglasu koji je objavljen u jednoj Fejsbuk grupi stoji da će osoba koja će se brinuti o objektu u jeku sezone odnosno tokom pet meseci biti smeštena u opremljenom studio apartmanu, a ostatak godine u jednom od stanova u objektu.

Takođe, u oglasu stoji i mogućnost dodatne zarade tokom sezone, prenosi portal Klix.ba.

Objekat koji se nudi izgrađen je pre šest godina, a smeštajne jedinice imaju trpezariju, prostor za sedenje, kuhinju s odgovarajućim aparatima, terasu i/ili balkon s pogledom na more, kupatilo s kadom ili tušem, privatan parking.

Split, Hrvatska
Foto: Shutterstock

Vlasnik objekta rekao je da mu nije do medijske pažnje, zbog čega je zatražio anonimnost, ali je odlučio da za Slobodnu Dalmaciju podeli pozadinu ove priče.

„Radi se o objektu koji je namenjen samo za turizam, tu niko ne živi. Ja živim u Dubrovniku i želeo sam da ponudim opciju besplatnog smeštaja u zamenu za to da neko održava prostor dok mene nema. Imamo domaćice koje se brinu o ovome, ali želeo bih da tu neko stalno boravi. Pre je tu živela jedna gospođa koja je, nažalost, preminula. Onda je uskočio prijatelj koji je napustio Hrvatsku radi posla“, objašnjava vlasnik.

PROČITAJTE JOŠ:

On ističe da su i ranije u vili boravile osobe koje su besplatno živele u objektu uz uslov da se brinu za bazen i vrt. Dodaje da je ideja ponovo pronaći nekoga ko bi tu živeo bez ikakvih dodatnih troškova, a nema obavezu da plaća režije.

„Mogao bi tu da boravi tokom cele godine, 12 meseci, osim onih četiri, pet meseci kad je objekat popunjen. Tada bih toj osobi ili paru obezbedio opremljeni studio-apartman koji je namenjen osoblju objekta. Zauzvrat tražim da ta osoba pazi na objekt, odnosno da bude odgovorna za njega, s naglaskom na održavanje bazena i vrta“, dodaje.

Vlasnik je istakao da već ima dosta kandidata, ali da prvo mora da obavi razgovore, nakon čega će doneti odluku.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare