BBC reporter, foto; Printscreen

Jedna od raketa koje je jutros pala na Kijev prekinula je reportera BBC-a tokom javlja uživo u program.

Na snimku koji kruži  tviterom čuje se snažna ekspolozija, nakon čega reporter izlazi iz kadra i ponovo se prikazuje studio.

Serija eksplozija potresla je jutros ukrajinsku prestonicu Kijev, javljaju lokalni mediji i regionalni zvaničnici. Prema tvrdnjama kijevskog gradonačelnika Vitalija Klička, nekoliko eksplozija odjeknulo je u okrugu Ševčenkov. Ukrajinske službe javljaju da ima mrtvih i povređenih, ali njihov broj još nije poznat.

Ovo je prvi put da je Kijev pogođen nakon nekoliko meseci. Izgleda da se radi o najobimnijim ruskim udarima još od prvih dana rata, javlja dopisnik BBC-a sa terena.

Eksplozije širom Ukrajine

Ukrajinski mediji javljaju da je uzbuna oglašena na celoj teritoriji Ukrajine oko 7.10 časova ujutro po lokalnom vremenu. Niz eksplozija čuo se u Dnjepru, a trenutno nije poznato da li ima žrtava. Eksplozije su se čule i u regionima Žitomir, Ternopil i Hmeljnicki, kao i u oblasti Lavov, javljaju ukrajinske Novini.

Tokom noći gađano je i Zaporožje, a guverner tog regiona Aleksandar Staruh objavio je na Telegramu jutros da je i u tim napadima bilo žrtava.

„Ponovo je uništena jedna stembena višespratnica“, napisao je on.

Sve najnovije informacije u vezi sa ratom u Ukrajini pratite u našem BLOGU UŽIVO.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare