Foto: Luka Stanzl/PIXSELL, Igor Kralj/PIXSELL

Nedaleko od mesta pada neidentifikovane letelice u Zagrebu pronađena su dva padobrana, piše Jutranji list.

Kako navodi hrvatski list, na mestu pada ostao je krater razmera tri metra širine i dubine jedan metar, a u njegovoj okolini oštećeno je nekoliko automobila.

Policija je tokom cele noći vršila uvid mesta gde je pala letelica, a kako navode mediji, u jednom trenutku čak je i merena radijacija. U istragu se uključila i vojska.

Na letelici je, prema nezvaničnim informacijama, pronađen natpis na ćirilici, piše Jutranji list.

Takođe, pojedini mediji iz Hrvatske, pozivajući se na nezvanične informacije, navode da je reč o letelici koja je došla iz Ukrajine.

Za sada, nijedna zvanična služba nije komentarisala ove navode, a u policijskom saopštenju koje je objavljeno noćas oko četiri sata posle ponoći navedeno je da nema povređenih.

„Večeras (10.3.2022.) nakon 23 sata, Policijska uprava zagrebačka je zaprimila više dojava građana da su na širem području Jaruna osetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz vazduha.

Pročitajte još:

Na mesto dojave su žurno upućene policijske patrole koje su na zelenoj površini na adresi Jarunska bb pronašli krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana, za koje smo takođe prethodno dobili dojave građana.

Policijski službenici osigurali su užu i širu zonu mesta događaja gde se obavlja uviđaj, uz sudelovanje svih nadležnih službi. Za sada policija nema dojava o povređenim osobama na području šire zone mesta događaja. Oštećeno je nekoliko parkiranih vozila“, navodi se.

Od jutros, u delu Zagreba gde se incident dogodio zatvoren je saobraćaj.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar