U Zagrebu je sinoć oko 23 sata došlo do snažne eksplozije kod Studentskog doma "Stjepan Radić", a kako tvrde svedoci ove detonacije pre pada se čuo zvuk "ubrzavanja aviona", dok se nakon pada u vazduhu osećao gas.

Svedoci Ante Baković i Miško Ćavar, studenti koji žive u domu „Stjepan Radić“, rekli su da su videli crveno svetlo na nebu te da je nešto palo.

Zvučalo je kao detonacija, navode studenti i dodaju da su se ljudi nakon toga prestrašili i počeli da beže.

Nakon toga oni su ugledali rupu, oko koje su bili komadi gvožđa, a u vazduhu su osećali miris koji je podsećao na plin ili gas.

„Svi su istrčali, u hodniku je bila panika. Niko nije znao šta se događa. Sto teorija, ali videćemo sutra šta je bilo“, rekao je Ćavar za HRT.

Student Mateo Josipović koji živi u domu „Stjepan Radić“ rekao je kako je čuo zvuk „kako ubrzava avion“ i da je nakon toga osetio prasak.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

„Odmah smo dotrčali jer smo mislili da je avion pao. Jedan čovek je prolazio biciklom u blizini u trenutku udarca, pao je na zemlju, počeo je da se guši od tog dima. Ali uleteli smo, povukli ga, te mu dali vode i sve je bilo u redu“, rekao je Josipović za HRT.

Kako piše Jutarnji list, na licu mesta se čak merio i nivo radijacije, ali kako prenose, nije utvrđeno nikakvo povećanje.

Takođe, iz vojnih i civilnih agencija za vazduhoplovstvo su naveli za medije da nisu „izgubili“ nikakav avion.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Podsetimo, prema prvim informacijama hrvatskih medija došlo je do pada bespilotne letelice, a pojedini mediji su preneli da se navodno na delovima letelice vide crvena zvezda i ruska ćilica. Takođe, pojedini hrvatski mediji su preneli nepotvrđene informacije da je bespilotna letelica navodno Tu-141 koja je doletela iz Ukrajine.

Inače, o samom incidentu na Jarunu oglasila se i policija.

„Večeras (10.3.2022.) nakon 23 sata, Policijska uprava Zagreba je primila više dojava građana da su na širem području Jaruna osetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz vazduha. Na mesto dojave su ubrzo upućene policijske patrole koje su na zelenoj površini na adresi Jarunska bb pronašli krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana, za koje smo takođe prethodno dobili dojave građana.

Policijski službenici osigurali su užu i širu zonu mesta događaja gde se obavlja uviđaj, uz saradnju svih nadležnih službi. Za sada policija nema dojava o povređenim osobama na području šire zone mesta događaja. Oštećeno je nekoliko parkiranih vozila.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Takođe, na terenu su policijski timovi specijalizovani za postupanje i reagovanje kod ovakve vrste događaja i u ovom trenutku nema razloga za uznemirenost građana. Medije pozivamo na odgovorno izveštavanje javnosti i iznošenje proverenih informacija dobijenih od nadležnih službi, a kako bi sprečili širenje dezinformacija.

Građane pozivamo da putem društvenih mreža ne dele snimke/fotografije s mesta događaja. Ukoliko se zateknete u zoni postupanja policije, molimo postupite prema instrukcijama policijskih službenika. Policija će kontinuirano objavljivati informacije koje su činjenično potvrđene“, piše u saopštenju policije.

Bonus video – Posledice napada na centar Harkova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar