Na društvenim mrežama objavljeni su dramatični snimci raketiranja u Izraelu. Prema tvrdnjama Hamasa, koji je preuzeo odgovoprnost za napad, ispaljeno je oko 7.000 raketa.

U brojnim izraelskim gradovima i naseljima aktivirane su sirene za vazdušnu opasnost. Kako je poznato, 70-godišnja žena je ranjena u napadu i prevezena u kritičnom stanju u bolnicu, gde je preminula. Jedan muškarac (20) zadobio je umerene povrede od šrapnela rakete u Javneu.

Nakon napada uz Hamasa, ministar odbrane Joav Galann proglasio je mobilizaciju rezervista.

Kao odgovor na napade, Izrael je proglasio ratno stanje.

„Određeni broj terorista infiltrirao se na izraelsku teritoriju iz Pojasa Gaze. Izraelske obrambene snage braniće izraelske civile, a teroristička organizacija Hamas će platiti visoku cenu za ove napade“, saopštila je izraelska vojska.

Palestinska militantna grupa Hamas preuzela je odgovornost za napad, a njeno militantno krilo je saopštilo da je ispalilo 5.000 raketa za 20 minuta.

Izraelski mediji su izvestili da su naoružani ljudi otvorili vatru na prolaznike u gradu Sderot, na jugu Izraela, a snimci koji kruže društvenim mrežama pokazuju sukobe na gradskim ulicama, kao i naoružane ljude u džipovima koji lutaju po selu.

Palestinski mediji su izvestili da su borci zarobili izvestan broj Izraelaca, a mediji Hamasa su preneli video snimke na kojima se očigledno vidi uništeni izraelski tenk, preneo je Rojters.

Pročitajte još...

Reporter BBC-a iz Gaze javlja da rakete lete sa istoka, juga, severa, sa svih strana.

Sve najnovije vesti o ovom događaju, praitite uživo na našem blogu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar