Foto: N1

Svih petoro uhapšenih zbog sumnje na veliku pljačku hrvatske kompanie Ina, ostaju u istražnom zatvoru. Na bankovnim računima uhapšenih zaplenjeno je skoro milijardu kuna (oko 133 miliona evra), a N1 saznaje da se oni sumnjiče da su prodavali gas iz domaćih bušotina. Pljačka je otkrivena preko jednog penzionera, koji je na svom računu imao stotine miliona kuna.

Zbog pljačke Ine uhapšeni su direktor u Ini Damir Škugor, predsednik Hrvatske advokatske komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik firme OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane, kao i predsednica uprave kompanije Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Iz izvora bliskih Ini, N1 nezvanično saznaje da je reč o prodaji gasa iz domaćih bušotina, koja se vrlo loše kontroliše. Svaka prodaja tog gasa smatra se čistom zaradom za kompaniju i zato je pljačka tako dugo prolazila neopaženo.

Drugi, mnogo važniji detalj je da je iz Plinare istočne Slavonije Vlada upozorena na sporne visoke zarade u preprodaji gasa, ali prema saznanjima N1, iz Zagreba niko nije reagovao.

Opširnije pročitajte na sajtu N1.

***

BONUS VIDEO: Hapšenje Šarićevih ljudi u Hrvatskoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar