Foto:AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia; shutterstock; Ukraine Presidency/Ukraine Presi; Alexander Kazakov/Kremlin Pool;

Ruske trupe su izvele uzvratni udar na ukrajinske objekte u kojima su se pripremali napadi na Rusiju pomoću morskih dronova, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

„Oružane snage Ruske Federacije su izvele grupni udar odmazde visokopreciznim oružjem na moru na objekte u kojima su se pripremali teroristički akti protiv Ruske Federacije podvodnim dronovima, kao i na mesto njihove proizvodnje u blizini grada Odese“, saopštilo je ministarstvo.

Foto:Tanjug/Investigative Committee of Russia via AP

Pored toga, na području Nikolajeva i Odese uništena su skladišta goriva ukupne zapremine oko 70 hiljada tona, koja su snabdevala gorivom Oružane snage Ukrajine.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Pogođeni su svi ciljevi planirani za udar. Na uništenim objektima zabeleženi su požari i detonacije“, saopšteno je iz ministarstva.

Juče je izveden napad podvodnim dronovima na Krimski most, za šta Kijev nije preuzeo odgovornost, ali su ruski zvaničnici za to okrivili Ukrajinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar