Podmornica Titan Foto:Tanjug/Paul Daly/The Canadian Press via AP

Američka obalska straža veruje da su u olupini podmornice Titan koja je prošle nedelje implodirala u Atlantiku pronađeni i ljudski ostaci. Analiza onoga što je pronađeno tek počinje, a sada je objavljen i snimak odlaganja delova podmornice.

Delovi podmornice Titan, koji su implodirali tokom dubokog zarona prema Titaniku, usmrtivši petoro ljudi, iskrcani su u Kanadi.

Zvaničnici Američke obalske straže kažu da su među ostacima podmornice pronađeni okvir za pristajanje podmornice i zadnji poklopac.

Američki medicinski stručnjaci sprovode analizu onoga za što se veruje da su ljudski ostaci, navela je obalska straža u saopštenju.

Agencija je trenutno u ranoj fazi istrage o uzrocima katastrofe Titana, a objavljeni su i snimci odlaganja delova podmornice u Kanadi.

Podmornica Titan Foto:REUTERS/David Hiscock

„Zahvalan sam na koordinisanoj međunarodnoj i međuagencijskoj podršci za pronalaženje i očuvanje ovih vitalnih dokaza na ekstremnim morskim dubinama. Dokazi će istražiteljima iz nekoliko međunarodnih jurisdikcija pružiti ključan uvid o uzrocima ove tragedije. Još uvek treba obaviti značajan posao kako bismo razumeli razloge koji su doveli do katastrofalnog gubitka Titana i kako bismo osigurali da se slična tragedija više ne dogodi“, rekao je kapetan Džejson Nojbauer koji vodi istragu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Svih petoro ljudi u podmornici poginulo je 18. juna u imploziji Titana nakon zarona od oko devedeset minuta čiji je cilj bio razgledavanje čuvene olupine Titanika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar