Foto: REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Otac je u petak prvi put upoznao svoju novorođenu ćerku nakon što je jedanaest dana proveo zarobljen pod ruševinama u zemljotresu u Turskoj.

Mustafa Avci (33) spašen je zajedno sa Mehmetom Ali Sakirogluom. Njih dvojica su ostali zarobljeni kada se srušio zdravstveni centar u Antakiji 6. februara, pošto su jugozapadna Turska i delovi Sirije razoreni u dva snažna zemljotresa.

Muškarci su čudom oslobođeni iz ruševina u petak, 261 sat nakon što se zgrada srušila na njih. Bez obzira na sve, preživeli su dovoljno dugo da budu pronađeni i spašeni, i da Avci upozna svoju ćerku.

Slike iz bolnice pokazuju kako njegova supruga Bilge po prvi put pokazuje bebu Almile njenom ocu. Avci ljubi ćerkinu glavu, dok leži na bolničkom krevetu – još uvek zakačen za raznu medicinsku opremu.

Foto: REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Neverovatni snimci njegovog spasavanja u provinciji Hataj pokazali su kako je mogao da razgovara telefonom dok je bio umotan u termo ćebe i nosio protezu za vrat. Na snimku se čuje kako uzbuđeno razgovara mobilnim telefonom sa svojim rođakom.

„Fahri, kako si?“, čuje se Avči kako pita, dok mu spasilac drži telefon uz lice. „Kako si moj dragi brate?“

Čuje se rođak kako govori u neverici: „Brate? Gde si?“

„Dobro sam. nemam problema. Mislim da sam u bolnici za obuku i istraživanje. Oni će me uputiti gde god je pogodno. Nemam problema“, kaže Avči čoveku koji se čuje kako plače na drugom kraju telefona.

Foto: REUTERS/Clodagh Kilcoyne

„Šta rade moji roditelji? Jesu li svi spašeni?“ pita Avci nesebično.

„Svi su dobri. Čekaju te“, odgovara rođak, dok Avci ljubi ruku spasiocu koji drži telefon i zahvaljuje mu. „Neka te Bog blagoslovi hiljadu puta, brate! Neka ti Bog uvek pomogne u nevolji“ kaže on čoveku.

BONUS VIDEO: Snimak koji dokazuje da su čuda moguća: Žena spasena iz ruševina u Turskoj nakon 222 sata

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar