Foto: Instagram/ Shani Louk; Printscreen/X

Nemica Šani Nikol Luk (23), čije su golo krvavo telo Hamasovi teroristi vukli u kamionu i pljuvali po njemu, pronađena je mrtva, javlja izraelsko ministarstvo spoljnih poslova.

Luk bila je na muzičkom festivalu na koji su upali hamasovci i pobili više od 200 posetilaca. Nju su odveli, a snimak se kasnije proširio društvenim mrežama kao jedan od dokaza zverstava koje su počinili. Izraelci ne navode gde je pronađena, u Gazi ili Izraelu.

Hamasovci paradirali s njenim telom

Njena rođaka je tada kazala za Vašington Post da je Luk prisustvovala Nova Festivalu, noćnoj zabavi kojom se slavi izraelski festival žetve Sukot.

U uznemirujućem videu koji se tada pojavio na društvenim mrežama videla se nepomična devojka koju su militanti iz Gaze uzeli kao taoca i s kojom su paradirali tom obalskom enklavom, vozeći je u kamionu. U početku je porodica putem medija rekla da ima informacije da je možda živa, ali Izraelci su sada to opovrgnuli.

Pročitajte još...

Izrael: Neka sećanje na nju bude blagoslov

„Tužni smo što s vama možemo da podelimo vest da je pronađeno i identifikovano telo 23-godišnje nemačko-izraelske državljanke Šani Luk“, sapštilo je izraelsko ministarstvo spoljnih poslova.

„Šani, koju su Hamasovi teroristi oteli s muzičkog festivala i mučili i paradirali po Gazi, doživela je nesagledive strahote. Naše misli i molitve su sa Šaninim prijateljima i porodicom tokom ove nezamislive noćne more. Neka sećanje na nju bude blagoslov“, dodaje se u izraelskom saopštenju.

Sve najnovije informacije o ratu na Bliskom istoku pratite u našem blogu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar