Foto:Screenshot/X/NEXTA @nexta_tv

Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanijahua očekuje da Rusija obezbedi sigurnost Izraelaca i Jevreja u Dagestanu, nakon što se gomila ljudi večeras probila na pistu aerodroma u Mahačkali, kada je na taj aerodrom sleteo avion izraelske avio-kopmanije ''Red vings'' iz Tel Aviva.

Neimenovani izraelski bezbednosni zvaničnik rekao je da je incident na aerodromu organizovala “lokalna propalestinska mafija“, prenosi Tajms of Izrael.

“Određen broj Izraelaca i Jevreja trenutno je izolovan i pod stražom na aerodromu. Radimo na tome da oni odlete linijskim letom za Moskvu kada uslovi to dozvole“, rekao je izraelski zvaničnik.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je ocenio da incident u Mahačkali nije izolovan slučaj.

“Ovo nije izolovan incident u Mahačkali, već deo raširene ruske kulture mržnje prema drugim nacijama, koju propagiraju državna televizija, stručnjaci i vlasti“, napisao je Zelenski na svom nalogu na mreži X.

PROČITAJTE JOŠ:

On je dodao da su ruski predsednik Vladimir Putin i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov dali “niz antisemtiskih primedbi“ u poslednjih godinu dana.

Kako je saopšteno iz ruske Federalne agencije za vazdušni saobraćaj, aerodrom u Mahačkali je privremeno zatvoren za dolaske i odlaske zbog “infiltracije nepoznatih osoba“.

„Mere su na snazi dok se situacija ne normalizuje. Na licu mesta su agencije za sprovođenje zakona“, navodi se u saopštenju.

Avioni za koje je bilo predviđeno da slete na tom aerodromu preusmereni su na druge aerodrome.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar