Dmitrij Medvedev Foto: EPA-EFE/YULIA ZYRYANOVA / SPUTNIK

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, izjavio je danas da Moskva mora da odgovori na teroristički napad na Krimski most tako što će likvidirati odgovorne teroriste

Medvedev je u pisanim odgovorima, objavljenim na Telegram nalogu ruske novinarke Nadane Fridrihson, rekao da „Rusija može da odgovori samo na način da likvidira teroriste, kao što je to slučaj u celom svetu“.

„To očekuju ruski građani“, rekao je Medvedev, preneo je TAS S.

On je zločin, u kojem su poginule tri osobe, pripisao, kako je rekao, propaloj ukrajinskoj državi.

„To je bio teroristički čin i sabotaža koju je sproveo zločinački kijevski režim. Oko toga nikada nije bilo dileme. Svi izveštaji govore u prilog tome“, naglasio je Medvedev.

Cisterna je eksplodirala na Krimskom mostu u subotu ujutro, nakon čega je nafta iz kamiona iscurela i vatra je zahvatila obližnji voz.

PROČITAJTE JOŠ

Osim tri žrtve, došlo je i do oštećenja mosta, ali je železnički i kopneni saobraćaj obnovljen u međuvremenu.

Na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u nedelju uveče, šef Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrjukin rekao je da ukrajinske specijalne snage stoje iza terorističkog napada, a za saučešnike su imali ruske državljane i strance.

Bastrjukin je dodao da je kriminalna istraga pokrenuta, a da su identifikovani osumnjičeni uz operativnu podršku Federalne službe bezbednosti (FSB).

Putin je rekao da je napad izveo kijevski režim i da je cilj bio da se uništi vitalna ruska civilna infrastruktura.

BONUS VIDEO: Osveta za Krimski most? Ruska vojska napala Zaporožje u tri sata ujutru, ima mrtvih

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar