Sukhman Shergill, Prabjeet Veadhesa Foto:West Midlands Police

Ronan Kanda (16) vraćao se kući nakon kupovine Plejstejšena, kad ga je napao tinejdžer i mačetom mu oduzeo život. Tu je bio još jedan tinejdžer koji je označen kao saučesnik u ovom brutalnom zločinu. Dvojica napadača su osuđeni na doživotnu robiju zbog ubistva.

Kanda je ležerno šetao ulicom i gledao u mobilni telefon, nesvestan užasa koji mu se spremao, a trenutak napada zabeležile su nadzorne kamere okolnih kuća, piše britanski San.

Dva napadača s kapuljačama dotrčala su mu sleđa i napali ga mačetom i nožem. Ronan se u trenutku napada nalazio samo nekoliko metara od svoje kuće u engleskom Volverhemptonu kada ga je Prabjeet Veadhesa (17) dvaput ubo nožem. Srušio se na ulicu i preminuo od povreda s obzirom na to da mu je nož zaboden u srce.

Foto:Emma Trimble / SWNS / SWNS / Profimedia

Veadhesa i Sukhman Šergil (17) osuđeni su na doživotni zatvor zbog ubistva. Veadhesa mora da odsluži minimum 18 godina u zatvoru, dok njegov saučesnik mora da odsluži 16 godina.

Na sudu je rečeno da je Veadhesa set noževa i mačetu naručio onlajn i zatim ih preuzeo u lokalnoj pošti. Nije mu se svideo jedan od Ronanovih prijatelja pa je smislio plan s trojicom prijatelja kako će ga eliminisati. Sva četvorica nalazili su se u crvenoj „korsi“ kad su videli Ronana koji je hodao ulicom, prenosi Jutarnji list.

Tinejdžer nesvestan onoga što mu se sprema oko 20.30 upao je u zasedu. Veadhesa je zadao smrtonosni udarac, a utvrđeno je da je i Šergil bio saučesnik u ubistvu. Ronanova porodica na sudu je nosila majice s natpisom „Pravda za Ronana“, a njegova majka Poja direktno se obratila ubicama svog sina.

Ronan Kanda Foto:West Midlands Police / SWNS / SWNS / Profimedia

„29. juna 2022. ubijen je moj nevini sin. Sećam se da sam ga poljubila u obraz i rekla mu da je zgodan pre nego ga je otac odvezao u klub. Tad sam ga zadnji put videla živog, ništa na svetu neće zadovoljiti majčinsku želju da ponovno zagrlim svog sina. Vaši zli postupci oduzeli su mu život“, rekla je Poja ubicama.

PROČITAJTE JOŠ:

Ronanova sestra Nikita zalagala se za zaustavljanje napada noževima.

„Znate koliko je lako nabaviti nož, možete otići na internet i jednostavno naručiti mačetu. Želim prozvati poslanike, premijera i društvo. Moramo učiniti više da sačuvamo živote“, rekla je.

Foto:Emma Trimble / SWNS / SWNS / Profimedia

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar