Foto:Ilya Pitalev / Sputnik / Profimedia/Shutterstock/Kirill Zykov / Sputnik / Profimedia/Tanjug/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Glamurozna ćerka Putinovog saveznika pronađena je mrtva u svom moskovskom stanu nakon što se "osećala loše".

Natalija Bočkareva (44), ćerka bivšeg saveznika Vladimira Putina, Vasilija Bočkareva, pronađena je mrtva u svom stanu u moskovskom okrugu Presnenski 11. jula.

Konsijerž njenog stana pozvao je policiju da prijavi da je prestala da otvara vrata.

Ali kada je policija otišla do stana i nasilno otvorila ulazna vrata, otkrila je njen leš, prenosi Dejli mejl.

To je poslednja u nizu javnih ličnosti koje su se iznenada razbolele i umrle u Rusiji.

Prema preliminarnim podacima, nije bilo znakova nasilne smrti.

Natalija je ćerka pokojnog gospodina Bočkareva, koji je upravljao Penzanskom oblašću od 1998. do 2015. godine.

Ovaj 67-godišnjak, koji je pripadao stranci Jedinstvena Rusija Vladimira Putina, preminuo je od raka pluća godinu dana nakon što je napustio funkciju.

Bočkareva je rukovodila porodičnim preduzećima za preradu drveta i pekarama nakon očeve smrti.

Ali pre dve godine, dospela je na naslovne strane nakon što je postala žrtva prevare kada je samozvanoj gatari poslala 16 miliona rubalja (159.000 evra) da ukloni kletvu.

Međutim, nakon što je primila novac, gatara je prekinula svaki kontakt sa Natalijom i nije ispunila njen deo dogovora.

Rusija je pogođena brojnim „sumnjivim“ smrtnim slučajevima – od kojih su mnogi povezani sa energetskim sektorom – otkako su tenzije eskalirale uoči Putinove invazije na Ukrajinu u februaru 2022.

U januaru, Magomed Abdulajev (61) blizak bivšem ruskom predsedniku Dmitriju Medvedevu, pregažen je automobilom i preminuo je od teških povreda u Mahačkali na Kaspijskom moru. Ukrajina je odmah sugerisala da je ovo poslednja u nizu ruskih smrtnih slučajeva u protekloj godini u kojima je dominirao rat Vladimira Putina.

Telegram kanal Pravda Geraščenko, koji vodi ukrajinski zvaničnik Anton Geraščenko, objavio je: „Još jedna misteriozna smrt ruskog zvaničnika. Automobil je oborio bivšeg premijera Dagestana u Mahačkali i ubio ga. Ruski mediji javljaju da je Magomed Abdulajev (61) postao žrtva sudara kada je prešao put na pogrešnom mestu“.

PROČITAJTE JOŠ:

A bogati političar Nikolaj Petrunjin – zvani ruski ‘Gas Vonderkid’ – imao je samo 47 godina i bio je u komi mesec dana kada je umro u oktobru prošle godine.

Izveštava se da je multimilioner, otac troje dece, nekadašnji izvršni direktor gasne industrije, umro od komplikacija povezanih sa teškim kovidom.

Bio je zamenik predsednika moćnog odbora za energetiku ruskog parlamenta, Putinov lojalista i „politički štićenik“.

Njegovi biznisi su gradili gasovode za glavne ruske energetske operatere, a on je imao veze sa Gaspromom iz Kremlja.

A 1. septembra prošle godine, naftni tajkun Ravil Maganov (67) pao je u smrt sa prozora na šestom spratu moskovske bolnice.

U jednom izveštaju se navodi da je „prebijen“ pre nego što je „izbačen kroz prozor“, ali to nije zvanično potvrđeno.

Prošle godine su takođe prijavljene još dve smrti rukovodilaca povezanih sa Gaspromom zbog sumnje da su njihova očigledna samoubistva možda bila ubistva.

Aleksandar Tjulakov (61) visoki zvaničnik za finansije i bezbednost Gasproma na nivou zamenika generalnog direktora, otkriven je mrtav sa omčom oko vrata u svojoj kući vrednoj 500.000 funti dan nakon što je Putin napao Ukrajinu 2022. godine.

Međutim, bio je teško pretučen neposredno pre nego što je ‘oduzeo sebi život’, što je dovelo do spekulacija da je bio pod velikim pritiskom, prema izveštajima.

Leonid Šulman (60) šef transporta u Gazprom Investu, takođe je pronađen mrtav sa višestrukim ubodnim ranama u lokvi krvi na podu svog kupatila u Lenjingradu u Rusiji.

Milijarder Aleksandar Subotin (43), takođe povezan sa energetskim gigantom Lukoilom naklonjenim Kremlju, gde je bio glavni menadžer, pronađen je mrtav u maju nakon što je „primio savet od šamana“.

BONUS VIDEO: Velikom vojnom paradom obeležen Dan pobede u Moskvi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar