Foto:Shutterstock

Danas je sahranjena 16-godišnja Dimitra koja je preminula na Halkidikiju, nakon što je konzumirala hranu u jednom restoranu. Isprva su se pojavile informacije da je doživela alergijski šok, a onda su rezultati obdukcije pokazali da to nije uzrok smrti.

Rezultati forenzičkog ispitivanja pokazuju da je smrt prouzrokovana aspiracijom želudačnog sadržaja.

Telo nesrećne devojčice stiglo je danas u Svetu crkvu Svetog Atanasija Paleokastra u Solunu, u pratnji porodice, rodbine i prijatelja koji su „marširali“ na motorima i automobilima, koje je maloletna devojčica volela.

Otac i majka šesnaestogodišnjakinje bili su neutešni i ne mogu da veruju u tragediju koja je zadesila njihovu porodicu.

Desetine Dimitrinih drugova iz razreda i drugara iz detinjstva bilo u crkvi da se oproste od nje.

Spasioci EKAV-a i vozilo Hitne pomoći ubrzo su stigli su u crkvu. Kako se navodi majka, sestra i Dimitrini drugovi iz razreda srušili i onesvestili u crkvi i van nje.

Prema rečima majke nesrećne devojčice, šesnaestogodišnjakinja je bila u Haniotiju na Halkidikiju sa drugaricama na odmoru i u utorak uveče su izašli da se zabave, dok su u ranim jutarnjim satima seli da jedu u jednom restoranu brze hrane.

„Moja ćerka je jela hot dog, ali je alergična na mlečne proizvode i uvek je oprezna kada jede napolju. Ne znam šta se tačno dogodilo i da li je u tome što je konzumirala bilo mleka “, rekla je majka šesnaestogodišnjakinje, ističući da se devojčica srušila čim je jela.

U međuvremenu, u razgovoru za Protothema.gr, vlasnik restorana koji je 16-godišnjakinja posetila u sredu rano sa svojom grupom, naglašava da devojka nikada nije pomenula kada je poručila hranu da ima alergiju na određene proizvode.

PROČITAJTE JOŠ:

„Šire se laži da je dete umrlo u našem lokalu. Saznali smo za to pošto je devojčica otišla na piće i srušila se dva kilometra od nas, ispred jednog restorana i posle nekog vremena. Ona nije pitala kelnera koji je uzeo narudžbinu nikakvo konkretno pitanje o hrani, kaže moj zaposleni. Da nas je obavestio o tome da je alergična, pregledali bismo sve etikete proizvoda“, naglašava on.

Dodaje i da je devojčica naručila i jela hot dog bez senfa i ponavlja da nijednom nije pomenula da je alergična na bilo koji proizvod.

BONUS VIDEO: Crni bilans pucnjave u Japanu: Ubijene tri osobe, napadač se zabarikadirao u zgradi