Foto: Jonas Walzberg/dpa via AP

Aerodrom u Hamburgu i dalje je zatvoren, jer talačka kriza koja je započela sinoć oko 20 časova i dalje nije okončana. Kako piše nemački Bild, policija je čitavu noć pregovarala sa muškarcem (35) koji želi da odvede svoje dete (4) u Tursku, a poslednji put su se oglasili oko 6.40, kada su rekli da je situacija i dalje nepromenjena, odnosno da talačka kriza i dalje traje.

Prema pisanju ovog medija, aerodrom je zatvoren, a prvi letovi koji su bili zakazani za danas, otkazani su.

Foto: Jonas Walzberg / AFP / Profimedia

Sandra Levgrun, portparolka policije rekla je za Bild da je policija sa muškarcem pregovarala celu noć na turskom, da se pregovori nastavljaju i da je pozadina incidenta očigledan spor u vezi sa starateljstvom nad detetom.

Podsećamo, u 20.12 na hamburškom aerodromu Helmut Šmit viđen je naoružan muškarac. Prema saznanjima BILD-a, nepoznata osoba vozila se ispred Terminala 1 u audiju bez registarskih oznaka. Prvo je pojurio, ali je nekoliko minuta kasnije automobil probio bezbednosnu barijeru na severnoj kapiji i krenuo ka avionima.

PROČITAJTE JOŠ

Audi je i dalje nalazi na platformi u zoni terminala poslovne avijacije.

BILD je sinoć saznao da je muškarac automobil u kojem se nalazi dete parkirao direktno ispod aviona. Navodi se da je muškarac podmetnuo nekoliko požara na području aerodroma.

Međutim, to nije sve.

Kako se navodi, izbacio je dve zapaljene flaše iz automobila, „neku vrstu molotovljevih koktela”, rekao je Tomas Gerbert, portparol savezne policije. Vatrogasci su zbog bezbednosti poprskali avion vodom. Muškarac je navodno nekoliko puta pucao iz svog Audija.

Foto: TANJUG/Jonas Walzberg/dpa via AP

Neposredno pre nego što su naoružanog čoveka primetile snage bezbednosti na aerodromu, njegova supruga je alarmirala policiju i u hitnom pozivu upozorila policajce da njen muž juri na aerodrom – sa detetom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar