Foto: Tanjug/Harry: The Interview on ITV1 and ITVX at 9pm on January 8/PA via AP

Princ Hari je optužio članove svoje porodice da su "saučesnici" u "bolu i patnji" koji su naneti njegovoj supruzi Megan Markl i uporedio ih sa "zlostavljačima".

U bombastičnom intervjuu uoči objavljivanja memoara ‘Spare’ (Rezerva) on je sugerisao da je njegova porodica pomogla da se „uništi“ reputacija njega i Megan, primoravajući ih da se presele u Kaliforniju, i da „nisu pokazali spremnost da se pomire“.

Prinčeve zapanjujuće tvrdnje stigle su u 90-minutnoj diskusiji sa ITV voditeljem i starim prijateljem Tomom Brebijem. Dok je optužio svoju porodicu da je ‘upala u krevet sa đavolom’, priznao je da nisu rasisti, iako ih smatra krivima za ‘nesvesnu pristrasnost’.

Foto: Tanjug/Dominic Lipinski/Pool Photo via AP, File

Hariju nije bio plaćen za intervju u nedelju uveče, zbog čega je naizmenično odgovarao na Brebijeva pitanja i čitao delove iz svojih memoara, prenosi Dejli mejl.

U kasnijem intervjuu sa Andersonom Kuperom iz CBS-a u SAD, Hari je takođe imao teške reči za Kamilu, koju je optužio da je ‘zlikovac’ koji je ‘trebalo da rehabilituje svoj imidž’.

Dodao je da je ona „opasna“ i da je puštala priče u medije u pokušaju da dobije krunu.

„Stereotipi su sprečili da Megan bude primljena u kraljevsku porodicu“

Kejt i Megan nisu se slagale od prvog dana, dok su ‘stereotipi’ sprečili američku glumicu da bude pravilno primljena u kraljevsku porodicu, rekao je Hari.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Alberto Pezzali, File

Vojvoda je rekao da je bilo „mnogo stereotipa“ o Megan nakon što je predstavljena kraljevskoj porodici, jer je ona „američka glumica, razvedena i meleskinja“, dodajući da je čak i on „kriv“ za to.

Hari i Bredbi su se našalili kako je, nakon što je upoznao Megan sa svojom porodicom, otkrio da je njegova porodica ‘obožavalac’ serije ‘Suits’, u kojoj je Megan glumila.

„Mislio sam – znate, da ćemo se naš četvoro zbližiti, da ćemo se Vilijam i ja zbiližiti, da bismo mogli da izađemo i radimo zajedno. Bilo je zabavno biti ‘treći točak’ ponekad, ali nekad bilo i nezgodno“, naveo je on. „Ali da, mislim – mislim da nikada nisu očekivali od mene da stupim ili da uđem u vezu sa nekim poput Megan koja je imala, znate, veoma uspešnu karijeru“, dodao je.

Dodao je: ‘Bilo je mnogo stereotipa koji su se dešavali, za koje sam i ja bio kriv, na početku.’

Foto: Tanjug/ AP Photo/Adam Butler, File

Rekao je da je ‘stereotipizacija’ Megan, delom od strane Vilijama i Kejt, izazivala ‘prepreku’ njegovoj porodici, sprečavajući ih da joj ‘požele dobrodošlicu unutra’.

Upitan na šta je mislio, rekao je: „Pa, američka glumica, razvedena i meleskinja, tu ima raznih delova u tome i šta to može da znači. Onda postoji tendencija da biste zapravo mogli da završite da živite u mehuru tabloida, a ne u stvarosti“.

Megan je prethodno bila u braku sa američkim TV producentom Trevorom Engelsonom tri godine od 2011. do 2014. godine.

Pre nego što je upoznala Harija, Megan je igrala u američkoj pravnoj dramskoj seriji Suits u kojoj je glumila pomoćnog pravnika koji je postao advokat – Rejčel Zejn.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Adam Butler, File

Hari je takođe rekao da je ideja o njemu, njegovoj supruzi i princu i princezi od Velsa „fantastična četvorka“ „nešto što je britanska štampa stvorila“ i da „stvara konkurenciju“.

PROČITAJTE JOŠ:

Hari je dodao da je njegov brat Vilijam „izazvao zabrinutost“ zbog njegovog braka sa Megan pre njihovog venčanja u maju 2018.

„Nikada nije pokušao da me odvrati da se oženim Megan, ali je vrlo rano izneo neke zabrinutosti i rekao da će „ovo biti zaista teško za tebe“ i još uvek do danas ne razumem šta je govori.

„Možda je predvideo kakva će biti reakcija britanske štampe“, naveo je.

Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant, Pool, File

Hari kaže da su njegovi rođaci izbegavali odgovornost.

Kraljevska porodica je izbegla odgovornost „za mnogo stvari“, rekao je vojvoda od Saseksa Bredbiju.

Govoreći o tome šta želi od svoje porodice i knjige, Hari je rekao Bredbiju: „Želim pomirenje, ali prvo treba da postoji neka odgovornost. Ne možete samo tako nastaviti da govorite da sam u zabludi i paranoičan kada su svi dokazi složeni, jer sam bio iskreno prestravljen onim što će mi se dogoditi.’

Foto: Tanjug/Jane Barlow/PA via AP

„Kraljevska porodica je inspirisala ‘bezbroj’ knjiga koje su uništile Megan“

Vojvoda od Saseksa je rekao da je „podmetanje i curenje priča“ od strane članova njegove porodice dovelo do toga da se „milioni reči“ napišu „pokušavajući da se uništi Megan“.

Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool, File

Hari je rekao da je napisao svoju knjigu o svemu zbog „38 godina… spinovanja i izobličenja“.

„(Nakon) 38 godina kada su moju priču pričali toliko različiti ljudi sa namernim spinovanjem i izobličenjem, (bilo) je bio dobar trenutak da posedujem svoju priču i da budem u mogućnosti da je ispričam za sebe. Znate, ne mislim da bi mi se dala ovakva prilika da sam još uvek deo institucije“, naveo je.

BONUS VIDEO: Hari i Megan: Ko je oterao Sasekse sa kraljevskog dvora? – gosti Duška Jovanović i Ivan Radojčić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar