Donald Tramp Foto:REUTERS/Seth Wenig

Sudija na njujorškom Menhetnu odbio je danas zahtev bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa da se odloži suđenje zakazano za 25. april po tužbi da je Tramp izneo klevetu na račun bivše kolumnistkinje časopisa "El" E. Džejn Kerol kada je negirao da ju je silovao.

Kaplan je naveo da je slučaj Kerol potpuno nezavistan u odnosu na krivičnu prijavu protiv Trampa zbog podmićivanja zvezde filmova za odrasle Stormi Danijels pred izbore 2016. da ne bi otkrila njihovu navodnu seksualnu vezu, preneo je Rojters.

Trampovi advokati pozvali su prošle sedmice okružnog sudiju Luisa Kaplana u saveznom sudu na Menhetnu da odobri odlaganje suđenja do najmanje 23. maja zbog, kako su naveli, nedavnog štetnog medijskog izveštavanja o krivičnoj prijavi podnetoj protiv Trampa.

Kaplan je rekao da nema razloga za pretpostavku da će u maju porota biti u potpunosti bez uticaja medijskog izveštavanja.

Sudija je rekao da je veliki publicitet medija izazvao sam Tramp sopstvenim izjavama, a da je zatim ocenio da je taj publicitet štetan po njega.

Kerol je tužila Trampa, tvrdeći da ju je krajem 1995. ili početkom 1996. silovao u luksuznoj robnoj kući na Menhetnu. Kerol je opisala taj incident u svojim memoarima, a magazin “Njujork“ objavio je taj deo u junu 2019. godine, nakon čega je Tramp izjavio da ne poznaje Kerol, da ona nije njegov tip, kao i da je izmislila epizodu o silovanju da bi prodala svoju knjigu.

Tramp je u velikoj meri ponovio svoje poricanje u oktobru 2022. godine.

BONUS VIDEO: Tramp je prvi američki predsednik koji se našao pred krivičnim sudom, ali jedan je i osuđen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar