Donald Tramp Foto:Tolga AKMEN / AFP / Profimedia

Novinarka E. Džin Kerol, koja je ranije optužila bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa za silovanje, podnela je tužbu protiv njega u Njujorku.

Tužba novinarke E. Džin Kerol usledila je samo nekoliko minuta pošto je stupio na snagu novi državni zakon, koji omogućava žrtvama seksualnog nasilja da tuže za napade koji su se desili pre nekoliko decenija.

Advokat novinarke Džin Kerol podneo je pravna dokumenta elektronskim putem pošto su privremeno, na godinu dana, ukinuti uobičajeni rokovi za tužbu zbog seksualnog napada, objavio je AP.

Kerolova traži kompenzaciju i kaznenu odštetu za bol i patnju, psihičke povrede, gubitak dostojanstva i narušavanje ugleda.

Dugogodišnja kolumnistkinja za savete magazina El Džin Kerol prvi put je optužbe za silovanje objavila u knjizi iz 2019. godine, navodeći da ju je Tramp silovao u svlačionici luksuzne robne kuće na Menhetnu 1995. ili 1996. godine.

Tramp je odgovorio na navode iz knjige rekavši da se to nikada nije moglo dogoditi, jer Džin Kerol „nije njegov tip žene“.

Trampove primedbe navele su Džin Kerol da podnese tužbu za klevetu protiv njega, ali ta tužba je na apelacionim sudovima. Sudije odlučuju da li je predsednik zaštićen od pravnih tužbi za komentare date dok je obavljao tu funkciju, podsetila je američka agencija.

Kerolovoj je ranije bilo onemogućeno, na osnovu državnog zakona, da tuži zbog navodnog silovanja, jer je prošlo previše godina od incidenta.

***

BONUS VIDEO: FBI u Trampovoj vili

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar