Foto: Hoover (AL) Police Department

Karli Rasel iz Alabame je viđena kako se smeje na svojoj policijskoj fotogarfiji nakon što je optužena da je lažirala sopstvenu otmicu.

Studentkinja koja je htela da postane medicinska sestra ušla je u policijsku stanicu da bi se predala u petak nakon što je prethodno priznala da je lažirala sopstvenu otmicu – ali je izgledala veselo kada su policajci snimili njenu fotografiju.

Preko svojih advokata, 26-godišnjakinja je priznala da je lažirala svoju otmicu i dala lažne prijave policiji i dala lažni izveštaj o incidentu – oba prekršaja koji nose kauciju od 1.000 dolara svaki i do godinu dana zatvora.

Platila je tu kauciju i puštena je iz zatvora u petak dok ju je ljutiti šef policije kritikovao.

„Kao što svi znamo, akcije imaju posledice i zato smo danas ovde“, rekao je šef Huverove policije Nik Derzis tokom konferencije za novinare. „Njene odluke te noći izazvale su paniku i uzbunu za građane našeg grada, pa čak i širom nacije, jer je rasla zabrinutost da je kidnaper na slobodi“, dodao je.

Rasel je pozvala hitnu pomoć dok se vozila kući sa posla 13. jula, tvrdeći da je videla dete sa pelenama pored puta. Prekinula je vezu, a zatim pozvala bratovu devojku da ispriča istu izmišljenu priču.

Tokom tog razgovora ona je vrištala, pa je nestala na dva dana.

Sledeći put kada je viđena, bilo je to sa posečenom usnom nakon što se misteriozno pojavila u kući svojih roditelja.

Rekla im je da ju je oteo čovek sa narandžastom kosom, držao kao taoca i potom uspeo da pobegne.

Ali cela priča, čak i njena razbijena usna, bila je lažna. Nije bilo mališana na puta, a nije bilo kidnapera.

Derzis je bio ljut dok se obraćao novinarima i zajednici podjednako na konferenciji za novinare u petak.

„Brojne agencije za sprovođenje zakona, lokalne i savezne, počele su neumorno da rade ne samo da bi Karli vratile kući njenoj porodici, već i da lociraju kidnapera za kojeg sada znamo da nikada nije postojao“, rekao je on. „Mnogi privatnici su dobrovoljno uložili svoje vreme i energiju u traženje potencijalne žrtve otmice za koju sada znamo da nikada nije bila u opasnosti“.

Optužio je Karli da je „otvorila rane porodicama čiji su voljeni zaista bili žrtve kidnapovanja“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Znam da su mnogi šokirani i zgroženi što je Rasel optužena za samo dva prekršaja uprkos svoj panici i ometanju koje je izazvalo njeno delovanje“, dodao je Derzis.

Rekao je da su to jedine optužbe dozvoljene po zakonu – nešto o čemu planira da se pozabavi sa zakonodavcima države Alabama. Derzis je rekao da će ih pozvati da dodaju poboljšanja u postojeće zakonodavstvo kada neko lažno prijavi otmicu ili drugi nasilni zločin.“

Vlasti su takođe otkrile da je Rasel, na dan njenog nestanka, napustila posao nakon što je uzela ogrtač, malo toalet papira i malu količinu novca, a zatim otišla u restoran Taziki, pre nego što se zaustavila u Targetu, gde je kupila je granole i piće.

Navodno je pravila zalihe za odsustvo. Nakon toga je vozila I-459, a zatim nestala.

Vlasti su kasnije pronašle njenu periku, telefon i torbicu, u kojoj je bio njen sat.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar