Veliki broj Rusa okupio se na otvaranju novog lanca restorana koji će zameniti Mekdonalds u toj zemlji, pošto se ta kampanija povukla iz Rusije zbog rata u Ukrajini. U nedelju su u Moskvi otvoreni prvi restorani novog brenda koji se sada zove "Ukusno i tačka" (Vkusno i Tochka).

Rebrendirani restoran na Puškinovom trgu u centru Moskve zamenio je Mekdonalds, nakon što je američki gigant zatvorio 847 svojih filijala otpustivši 60.000 radnika.

Foto: Tanjug/AP /Dmitry Serebryakov

Ruski biznismen Aleksandar Govor, koji je vodio 25 Mekdonaldsovih filijala u Sibiru, kupio je svih 847 lokacija od te kompanije pre tri nedelje.

Foto: Tanjug/AP /Dmitry Serebryakov

Govor je takođe suvlasnik Neftekhimservisa, građevinske kompanje koja vodi rafineriju nafte.

Foto: Tanjug/AP /Dmitry Serebryakov

Mekdonalds je otvorio svoj prvi restoran u Sovjetskom Savezu 31. januara 1990. godine. Hiljade Rusa je čekalo u redu kako bi kupili svoj prvi obrok u ovom restoranu. Nešto manje ljudi se pojavilo na otvaranju novog lanca restorana, prenosi Dejli mejl.

Foto: Tanjug/AP /Dmitry Serebryakov

„Ime se menja, ljubav ostaje“

Čuveni burger i Mek nagets više nisu na meniju, a menadžer za kvalitet nove kompanije insisitirao je da su proizvodi praktično nepromenjeni. Aleksandar Merkulov je rekao Rojtersu da koriste opremu Mekdonaldsa i da su sastojci hamburgera identični.

Foto: Tanjug/AP /Dmitry Serebryakov

Veći deo ambalaže za pomfrit i hamburgere je čisto beli, a šolje za piće i kese za poneti su obične braon boje. Slogan nove kompanije glasi: „Ime se menja, ljubav ostaje“.

PROČITAJTE JOŠ:

Novi vlasnici su morali da izmene i logo restorana, pa je sada zlatne lukove Mekdonaldsa zamenilo stilizovano slovo „M“, koje je napravljeno od dva komada pomfrita i malog hamburgera. Zanimljivo je slovo „M“ ostavljen kao logo iako novi restoran u svom nazivu nema pomenuto slovo.

Jedna od mušterija je prokomentarisala meni novog restorana istakavši da je kola nešto drugačija, dok promena u hamburgeru nema.

Cene u novom restoranu su nešto pristupačnije nego što su bile u Mekdonaldsu. Dupli čizburger košta oko 129 rubalja (2,31 dolar) u poređenju sa 160 rubalja koliko je bio u Mekdonaldsu, a riblji burger je 169 rubalja dok je u Mekdonaldsu bio 190.

BONUS VIDEO: Rusi granatirali pozorište u Marijupolju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare