Pas spasilac ilustracija Foto:Shutterstock

Pas heroj po imenu El Palomo vodio je policajce preko brda i staza do svog 84-godišnjeg vlasnika koji se izgubio u pustinji nakon što je otišao u šetnju.

Gregorio Romero napustio je svoju kuću u Moktezumi, država Sonora u Meksiku 27. novembra da bi otišao u šetnju, ali se izgubio. Nije ga bilo nedelju dana.

Pokrenuta je velika potraga koja je uključivala obučenu jedinicu pasa tragača.

Ali 4. decembra ga je pronašao njegov psić od poverenja El Palomo.

Video snimak pokazuje kako spasioci radosno vode Gregorija kući nakon što ga je pronašao njegov pas.

Drugi snimak pokazuje kako El Palomo nežno gura svog voljenog vlasnika nosom i pažljivo ga njuška pre nego što iscrpljeni čovek sedne u stolicu.

Dvogodišnji mešanac doveo je spasioce do njega nakon što je prešao preko brda i staza do mesta gde se nalazio u pustinji Sonora.

Zatim je lojalno čekao ispred svog bolničkog odeljenja dva dana dok se njegov vlasnik lečio.

Pripadnici Nacionalne garde, Komunalne policije, Opštinske jedinice civilne zaštite, pa čak i obučeni psi tragači pokušali su da pronađu Gregorija, ali nisu uspeli.

Članovi porodice prijavili su njegov nestanak četiri dana nakon što je nestao.

Često je posećivao obližnja sela i nije se vraćao nekoliko dana, tako da njegovi rođaci u početku nisu bili zabrinuti za njegovu bezbednost.

Ali njegova nećaka Ramona je počela da se brine nakon nekoliko dana jer je Gregorio ponekad patio od gubitka pamćenja.

Prošlo je nedelju dana kada su vlasti odlučile da su iscrpile sve svoje napore i konačno se okrenule lojalnom psu nestalog čoveka.

Stariji čovek je prebačen u obližnju bolnicu gde mu je dijagnostikovana dehidracija i neuhranjenost i lečen je dva dana.

PROČITAJTE JOŠ:

Naravno, El Palomo je sve vreme čekao ispred Gregorijevog bolničkog odeljenja.

Tužilaštvo je saopštilo: „‘El Palomo’ je dan i noć ostao pred vratima bolnice čekajući oporavak svog voljenog Don Goja (Gregorija)“.

Vlasti su dodale: „U utorak, 6. decembra, Don Gojo je izašao da se sunča kao deo svog oporavka i, naravno, njegov verni prijatelj je sedeo u blizini da ga zaštiti“.

„Bezuslovna ljubav njegovog ljubimca omogućila je Don Goju da se ponovo spoji sa svojom porodicom, jer je ‘El Palomo’ bio taj koji je doveo vlasti tamo gde je bio“.

BONUS VIDEO: Ajkula se poigrava sa jatom riba

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar