Foto:shutterstock

Društvenim mrežama šire se snimci na kojima se vidi kako pored dvoje plivača u moru pored plaže u Dubaiju prolazi velika ajkula. Na sreću, oni su prošli nepovređeno, a video je izazvao paniku u ovom gradu s obzirom na to da se vidi da je morska neman doplivala skoro do same obale.

Na snimku se vidi kako ljudi opušteno plivaju i ne primećuju da iza njih kruži opaka zver. U jednom trenutku spasilac na obali uočava ajkulu i pokušava da ih upozori na nju, piše Miror.

Žena je ostala mirna i sačekala da se ajkula sama odaji od nje, a zatim polako otplivala nazad do obale pokazujući neverovatnu smirenost i samo povremeno gledajući preko ramena ka predatoru.

@adish.go Воде еще были люди😳 #акулавДубае #kitebeach #врек #втоп #fyp #sharkonthebeach ♬ оригинальный звук - Adish.go

Time što nije napravila komešanje, uspela je da ne privuče pažnju ajkule.

Na snimku se vidi i muškarac koji takođe ostao miran i uspeo da bezbedno otpliva do obale.

Snimak incidenta postao je viralan na društvenim mrežama i pregledan je više od sedam miliona puta na TikToku i izazvao je niz komentara.

„Možda se spasila tako što nije paničila i prskala okolo“, „Reagovala je savršeno“, samo su neki od komentara na TikToku.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još:

Drugi su bili samo iznenađeni koliko je cela atmosfera na plaži bila opuštena s obzirom da je u vodi bila ajkula, a u moru kupači.

Zbog incidenta se na terenu nalaze obalska straža i spasioci, koji će ovom plažom patrolirati tokom narednih nedelja. O ovom videu oglasili su se i mnogi poznavaoci okeanskih životinja kažu da je upravo ovakva reakcija poželjna u situaciji kada se nađete oči u oči sa ajkulom.

BONUS VIDEO Ajkula se poigrava sa jatom riba

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar