Foto: OLIVER BERG / AFP / Profimedia

Nemački policajci su tokom redovne kontrole zaustavili BMW srpskih registarskih tablica, koji je dolazio iz Danske, a čiji je vozač pokazao pasoš na ime Marko Polo. S njim u kolima bio je i hrvatski državljanin, koji je pokazao samo ličnu kartu, prenose nemački mediji.

“Službenici su utvrdili da je tridesetdevetogodišnji vozač u šengenskom području ostao duže nego što je imao dozvolu. Zbog njegovog pasoša na ime Marko Polo policija je sprovela kriminalističku istragu kojom je utvrđeno da je reč o lažnoj putnoj ispravi”, navela je nemačka policija u svom saopštenju.

Kako je navela nemačka policija, za ovim državljaninom Srbije bila je raspisana poternica zbog kršenja Zakona o drogama. Navodno, treba da odleži 917 dana zatvora. Policija navodi da je 2021. godine naložena deportacija u Srbiju, te mu je zabranjen ulazak u Nemačku na sedam i po godina, prenosi ATV.

PROČITAJTE JOŠ:

Uz sve to, on tokom kontrole nije imao ni vozačku dozvolu bez koje je, kako sam rekao, ostao tokom procesa pribavljanja boravišne dozvole u Danskoj.

Kako prenose mediji, on će biti krivično gonjen zbog falsifikovanih dokumenata, kršenja Zakona o prebivalištu i vožnje bez vozačke dozvole.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar