London policija Foto:EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Tinejdžer (16) koji je izboden nakon, kako je policija nazvala, "svađe između dva tinejdžera", nažalost je preminuo, što je pokrenulo istragu o ubistvu.

Portparol policije u Safolku nazvao je tinejdžera Harli Barfild, za koga su rekli da je izboden tokom svađe na parkingu, nešto posle 15 časova u ponedeljak.

Istraga o napadu u trgovačkom gradu Haverhil postala je istraga o ubistvu nakon što je Harli tragično poginuo, a još jedan 16-godišnjak je uhapšen, saopštila je policija.

„Izveštava se da je došlo do svađe između dva tinejdžera tokom koje je jedan od njih izboden“, rekao je portparol.

„Osumnjičeni je potom pobegao sa lica mesta i veruje se da je pobegao u pravcu Milfilds veja“, dodaje se.

Harli je hitno prebačen u bolnicu Adenbruk u Kembridžu na lečenje, pre nego što je prebačen u bolnicu Rojal Papvort.

Nažalost, uprkos svim naporima medicinskog osoblja, on je preminuo u sredu ujutru, rekao je portparol.

Dodali su: „Šesnaestogodišnji dečak iz oblasti Haverhil uhapšen je pod sumnjom za pokušaj ubistva ubrzo nakon incidenta. On je odveden u istražni centar Buri Sent Edmunds policije na ispitivanje i sada je uhapšen zbog sumnje za ubistvo“.

PROČITAJTE JOŠ:

Oni su rekli da detektivi smrt tretiraju kao „izolovani incident“ bez šire pretnje javnosti, jer se podrazumevalo da su obe strane poznate jedna drugoj.

Harlijevu rodbinu i nekoliko ključnih svedoka podržavali su specijalizovani obučeni oficiri, a porodica je zamolila policiju da prenese zahvalnost onima koji su poslali poruke podrške.

Portparol je dodao: „Detektivi obnavljaju svoje molbe za pomoć i još jednom apeluju na sve svedoke incidenta – sa kojima policajci već nisu razgovarali – da se jave”.

„Takođe bi želeli da se čuju sa svima koji su bili u blizini trga Strazbur, Ingam Rouda, Milfilds Veja, A143 ili Haj ulice, između 14.30 i 15.45 i videli bilo šta što bi moglo da pomogne“, dodaje se.

„Mole se svi vozači sa kontrolnom kamerom u svom vozilu koji su se vozili gore navedenim putevima ili drugim putevima u blizini, da pregledaju snimak da li ima bilo kakvog materijala koji bi mogao biti relevantan za istragu“, zaključuje policija.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar