Foto: AP Photo/Petros Giannakouris

Nenad Ikonić iz Gorske službe spašavanja RS javio se uživo za sarajevski Newsnight iz grada koji se nalazi na tursko-sirijskoj granici, a u jednom trenutku je prekinuo javljanje jer je morao u intervenciju.

Ikonić je rekao da je na mestu gde se nalazi nestao „milionski grad pod ruševinama“.

„Mi smo na samom jugu Turske, na granici sa Sirijom. Ovde je bukvalno milionski grad nestao pod ruševinama. Mi se nalazimo tu, dobili smo informaciju od AFAD-a, došli smo sa dva psa tragača i termalnom kamerom“, navodi on za N1.

Dodaje da su temperature juče i sinoć padale i ispod 13 stepeni, a da sve obuke koje su ikada radili ih nisu mogle pripremiti za ovakav scenario.

“Temperatura je sinoć bila minus 13 stepeni, negde jutros oko četiri kada smo završili. Sve ovo što smo do sada radili, sve obuke, nisu ni deseti deo. Niko od nas se nije spremao na nešto ovakvog kapaciteta. Naše potrage se zasnivaju na tome da tražimo preživele pomoću pasa i termalnih kamera. Kada mi to ne uspemo, onda dolaze građevinske mašine i pregledamo pukotine, gde se može jedan čovek uvući. Gubimo vreme, ali se nadamo da ima još preživelih u gradu“, kaže Ikonić za N1.

Potom je Ikonića je prekinuo poziv i morao je na intervenciju.

„Dobili smo informacije da moramo da prekinemo. Veliki pozdrav, moram ući u ruševinu“.

BONUS VIDEO: Nova.rs u epicentru zemljotresa Novi Hataj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar