Milojko Spajić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Formalni pregovori oko formiranja vlasti u Podgorici počeće ove sedmice, najavio je lider Pokreta Evropa sad (ES) Milojko Spajić, navodeći da očekuju da vanredni parlamentarni izbori budu održani početkom naredne godine.

„Pregovori će biti brzi jer to građani očekuju od nas i jer nema barijera za formiranje vlasti“, rekao je Spajić u intervjuu agenciji MINA.

On je istakao da Pokret Evropa sad ne želi da menja temeljne vrednosti Crne Gore.

„Želimo da menjamo sistem koji je korumpiran, koji ne donosi dobro građanima i koji za 16 godina nije uspeo da podigne prosečnu zaradu“, poručio je Spajić.

Foto: Mediabiro

On smatra da su vanredni parlamentarni izbori optimalan izlaz iz krize koja pritiska Crnu Goru.

„I u vreme 42. Vlade imali smo lošu situaciju gde je Vlada radila u ispravnom pravcu, a parlament kočio reforme. Stanje sukoba između Vlade i parlamenta je neodrživo“, rekao je Spajić i dodao su vanredni parlamentarni izbori najbolji način da to bude rešeno.

POGLEDAJTE JOŠ:

Upitan kako će ES nastupiti na vanrednim parlamentarnim izborima, Spajić je odgovorio da su spremni za samostalan nastup.

„Za nas su program i rezultati ključni u odrednici prema drugim strankama. Ukoliko se pojave partije koje žele da podrže našu reformu i ekonomsku viziju, spremni smo da izađemo u koaliciji“, poručio je Spajić.

Na pitanje da li će on biti kandidat ES za premijera ili na izborima za predsednika države, Spajić je kazao da su mu funkcije manje bitne od ispunjavanja programa i vizije Pokreta.

BONUS VIDEO Objavljeni konačni rezultati izbora u Podgorici: Opozicija potukla Mila Đukanovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar