Foto: Mediabiro

Glasanje u crnogorskoj opštini Šavnik danas se ponavlja na pet biračkih mesta, i to na jednom u zgradi Opštine Šavnik, kao i u selima Komarnica, Mokro, Bijela i Kruševice.

Na biračkom mestu Kruševice jednom biraču nije dozvoljeno da ostvari pravo glasa iako je upisan na birački spisak te je glasanje na tom biračkom mestu prekinuto.

Glasanje je prekinuto i na biračkom mestu broj 1 u zgradi opštine.

„Glasanje je prekinuto na dva biračka mesta, i to na biračkom mestu broj 1 i 14. Pojedini članovi biračkih odbora onemogućavaju birače da ostvare biračko pravo. Tvrde da ne žive u Šavniku, iako su upisani u birački spisak i prošli su elektronsku identifikaciju. OIK će zasedati po svim prigovorima“, rekao je predsednik Opštinske izborne komisije (OIK) Šavnik Dušan Radanović, preneo je RTCG.

Foto: Mediabiro

Radanović je rekao da je do 10 časova glasalo 19,5 odsto građana.

U Šavniku je primetno povećano prisustvo policije, a ugostiteljski objekti su zatvoreni.

Radanović je ranije za RTCG kazao da pravo glasa na tim biračkim mestima ukupno ima 821 birač, odnosno više od polovine od ukupnog broja upisanih birača.

Građani na izborima mogu da biraju između tri koalicije.

Koaliciju „Prava stvar“ čine Demokratska partija socijalista i Socijaldemokrate, koaliciona lista „Idemo ljudi“ sastavljena je od predstavnika Demokrata, Pokreta Evropa sad i Ujedinjene Crne Gore.

glasanje lokalni izbori crna gora podgorica jelena borovinić bojović
Jelena Borovinić Bojović Foto: Mediabiro

U koaliciji „Za budućnost Šavnika“ nastupaju Socijalistička narodna partija, Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija.

Na prošlonedeljnim izborima glasanje je prekinuto na pomenutim biralištima.

Policija je tada podnela krivičnu prijavu protiv člana biračkog odbora jer nije dozvolio prvom biraču da glasa, smatrajući da nije iz tog grada.

POGLEDAJTE JOŠ:

Birališta su otvorena od sedam do 20 sati.

Lokalni izbori održani su 23. oktobra u 14 opština i gradova, u kojima je DPS Mila Ðukanovića zadržao vlast samo u tri ne računajući Šavnik gde se izbori ponavljaju.

DPS i njegovi partneri, Socijaldemokratska partija (SDP) i Socijaldemokrate (SD), na lokalnim izborima u nedelju ostvarile su zajedno prosek od oko 35 odsto glasova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar