Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Britanka Sara Sends sredinom 2015. godine ubila je svog 77-godišnjeg komšiju Majkla Plisteda. Ona je za zločin osuđena na tri i po godine zatvora, ali su sve druge komšije stale u njenu odbanu i priredile joj nezaboravan doček kada je puštena na uslovno izdržavanje kazne.

Naime, Sara je 2015. godine čula da Plisted uznemirava decu na ulici, pre svega dečake. Kako je i sama majka sina, prilično se iznervirala zbog glasina.

Ubrzo su stigli i dokazi, kada joj je prijateljica ispričala da je Plisted pokušao da obljubi njenog sina u lokalnoj prodavnici.

Situacija je dodatno eskalirala kada je Sarin sin rekao majci da je „čika Majkl“ pokušao da ga dodiruje i poljubi. Besna Sara je zapretila komšiji, ali on za to nije mario i nastavio je da uznemirava decu.

Kada joj je sin sredinom 2015. godine ponovo rekao da ga je Majkl jurio oko zgrade i dobacivao mu da će kad-tad biti njegov, Sara je odlučila da reaguje.

Foto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Uzela je kuhinjski nož, otišla na njegova vrata i izbola ga nasmrt.

Sara je dobia kaznu od tri i po godine zatvora, zahvaljujući činjenici da su u njenu odbranu stale mnoge majke iz kraja koje su prijavljivale uznemiravanja Plisteda.

Ona je 2019. godine puštena na uslovno izdržavanje kazne, a kaže da, iako joj nije bilo lako da počino zločin, misli da je to bio „ispravan potez“, zbog čega su joj majke iz kraja pripredile doček.

„Majke iz kraja priredile su mi nezaboravni doček. Smatrajući da sam heroj čitavog kraja i zaštitnik dece, kao i da sam se žrtvovala u ime svih njih, a za dobrobit dece, poručile su mi da će mi biti doživotno zahvalne. Bila sam ganuta. Ništa lepše nisam doživela“, rekla je Sara za portal San.

Foto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naglašavajući da je tada uradila ono što bi svaka majka uradila za svoje dete, Sara i danas ističe da se ne kaje zbog ubistva.

„Dugo smo svi znali za komšiju da je čudan. Trebalo nam je samo da imamo neke dokaze kako bismo ga obeležili kao pedofila. Na sreću, nijedno dete nije fizički povredio ili s*ksualno napastvovao, ali išlo je ka tome. Bilo je pitanje sata, dana, nedelje kada bi sil*vao nekoga. Možda je to i uradio, a da niko nikad nije saznao. Pitala sam se u zatvoru da li je to možda istina. Znam da sam uradila lošu stvar, ali nisam loša osoba. Svoje vreme sam odležala, vreme je za novi život koji i živim već dve godine sa sinom“, kaže Sara.

BONUS VIDEO Napad u ruskoj školi: Ubijeno 13, ranjeno preko 20 osoba

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar