Foto: Ajdin Kamber/Shutterstock

Majka devojčice (14) uhapšena je zbog sumnje da je zajedno sa suprugom, detetovim očuhom, godinama tukla ćerku i terala je da prosi ili krade, piše N1 Hrvatska.

Sve je počelo kada je devojčica imala 12 godina. Njeni roditelji su je, umesto da brinu o njoj, iskorišćavali na najgrublji mogući način, piše N1 Zagreb.

Oboje su sada pod istragom zbog sumnje u trgovinu ljudima.

Terali su je da prosi i krade u mnogim zemljama, poput Španije, Italije, Francuske… Za to vreme devojčica nije išla u školu, nije imala zdravstveno osiguranje, morala je da čuva mlađu braću i sestre, prenosi N1 Zagreb.

Dve godine pakla

Užas je trajao dve godine dok devojčica nije uspela da pobegne iz kuće u blizini Zagreba gde su je roditelji sakrili zajedno sa drugom decom.

Reč je, kako nezvanično saznajemo, o vili u okolini Zagreba koju osumnjičeni bračni par sigurno nije stekao legalnim putem, prenosi N1 Zagreb.

Nakon prijave slučaja, policija je upala u kuću u kojoj je pronađena majka devojčice. Pošto je bila u drugom stanju, rekla je policiji da je bolesna i da se plaši spontanog pobačaja. Prevezena je u bolnicu gde je zadržana na lečenju. Čim joj zdravstveno stanje dozvoli, biće prebačena u istražni zatvor koji je na zahtev tužilaštva odredio Županijski sud u Zagrebu.

PROČITAJTE JOŠ:

Očuh uspeo da pobegne

Njenom suprugu, koji je uspeo da pobegne pre nego što je policija upala u kuću, određen je istražni zatvor.

Pošto ima državljanstvo BiH i Srbije, uskoro bi za njim trebalo da bude raspisana poternica.

Devojčica je u svom svedočenju navela da ju je majka jednom ošišala i obrijala obrve. Nakon toga joj je rekla da ode u policiju i prijavi da ju je neko napao. Ona to nije uradila. Ona je ispričala da su njeni roditelji novac koji je stekla prosjačenjem koristili u nekretninama širom Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Kada je odbila da prosi ili krade, majka i očuh su je tukli sajlama i kaiševima. Nakon što se saznalo za ovaj strašni slučaj, dete je oduzeto porodici i smešteno u sigurnu kuću. Iz porodice su isključena i druga deca, koja će verovatno biti smeštena u dom za nezbrinutu decu, prenosi N1 Zagreb.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar