Foto:Radovan Stoklasa/TASR via AP

Sin 71-godišnjieg književnika Juraja Cintule, osumnjičenog za napad na premijera Slovačke Roberta Fica, dao je izjavu za medije rekavši da njegov otac nikada nije otvoreno spomenuo napad na političara, te da ne zna šta se tačno dogodilo.

Slovački Aktuality.sk kontaktirao je sina osumnjičenog za atentat, koji je naveo da je šokiran situacijom i potvrdio da je njegov otac legalno posedovao pištolj.

„Apsolutno nemam pojma šta je moj otac nameravao, šta je planirao, zašto se to dogodilo“, rekao je.

Na pitanje da li je njegov otac gajio mržnju prema slovačkom premijeru, naveo je: „Reći ću vam ovo – nije glasao za njega. To je sve što mogu reći o tome“.

Čovek je negirao da je njegov otac ikada otvoreno spomenuo napad ili ubistvo političara. Takođe je negirao da je 71-godišnji muškarac psihijatrijski pacijent.

„Možda je došlo do kratkog spoja, ne znam. On je nasilniji, ali ne da bi imao posla sa psihijatrom ili sličnim stvarima“, naveo je sin osumnjičenog.

Inače, osumnjičeni Juraj Cintula bio je književnik i objavio je nekoliko zbirki poezije, 2016. godine radio za privatnu službu obezbeđenja.

Tada je i sam bio žrtva napada u tržnom centru u Levicama. U ranim večernjim satima, mlađi muškarac je ušao u radnju, očigledno pod dejstvom opojnih supstanci i napao Cintulu.

Podsetimo, slovački premijer Robert Fico upucan je danas više puta u gradu Handlova, koji se nalazi na oko 150 kilometara udaljenosti od Bratislave. On je u teškom stanju prebačen u lokalnu bolnicu, dok je osumnjičeni napadač uhapšen. Sve najnovije informacije možete pratiti uživo na Nova.rs.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar