Dzen Psaki Jen Psaki
Džen Psaki Foto:EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Američka administracija više neće upotrebljavati termin „neposredna“ kada govori o mogućoj ruskoj invaziji Ukrajine, izjavila je danas portparolka Bele kuće Džen Psaki.

„Ja sam tu reč koristila, a koristili su je i drugi zvaničnici, a onda smo prestali“, rekla je Psaki i objasnila da reč „neposredna“ pogrešno upotrebljavana kada se govorilo o namerama ruskog predsednika Vladimira Putina, preneo je Politiko.

PROČITAJTE JOŠ:

Mislim da je na taj način slata poruka koju nismo imali nameru da šaljemo, da znamo da je Putin već doneo odluku, što nije istina, dodala je ona.

Psaki je na konferenciji za medije 25. januara kazala da su prethodno „rekli da se radi o neposrednoj pretnji i ona ostaje neposredna“, a prošlog četvrtka je na pitanje novinara da li Bela kuća i dalje smatra da je reč o neposrednoj pretnji kazala „ništa se nije promenilo“.

Zbog toga je reagovao Zelenski, koji je američke zvaničnike pozvao da ne reaguju dramatično i poručio da je ukrajinska vlada „dovoljno jaka da sve drži pod kontrolom i da spreči svaki pokušaj destabilizacije“.

Bonus video: Ukrajina iz prve ruke: Atmosfera kao pred NATO bombardovanje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar