Danijela Đurović Crna Gora Skupština
Danijela Đurović Foto: Printscreen/Youtube Skupština Crne Gore

Sednica Sedmog vanrednog zasedanja Skupštine Crne Gore neće biti održan danas, a na čijem je dnevno redu bilo smenjivanje predsednice Danijele Đurović iz SNP.

Dnevni red je na početku sednice usvojen ali je na inicijativu poslanika Demokratskog fronta (DF) Slavena Radunovića potpredsednica Branka Bošnjak ubrzo dala pauzu, posle saopštenja da je formirana nova većina u patlamentu, javlja RTSG.

„Imamo novonastalu sitauciju, da se 41 poslanik obavezao da će u roku od 15 dana razrešiti dilemu oko rukovodstva skupštine i da će ta nova/stara većina dogovoriti druge stvari“, kazao je Radunović.

Poslanik Demokrata Momo Koprivica kazao je da su se svi potpisnici sporazuma saglasili da se u roku od 15 dana postigne dogovor oko novog rukovodstva sednice.

On je kazao da se one odluke donesene sa drugom parlamentarnom većinom moraju promeniti.

„Tako bi svi stavili do znanja da želimo istinski reset odnosa i da je iznad bilo koje funkcije opšti interes“, rekao je Koprivica.

Nakon što je sednica parlamenta prekinuta, predsednica parlamenta Danijela Đurović je na konferenciji za novinare kazala da Skupština treba da nastavi da radi u punom kapacitetu, navodeći da će ispoštovati svaki dogovor u vezi s njenom funkcijom.

Početak sednice Skupštine bio je zakazan za 12 sati ali je pre toga održan sastanak parlamentare većine iz 2020. godine na kojem je potpisan sporazum i dogovoreno da će biti formirana nova Vlada.

Sastanak je organizovan na inicijativu Demokratskog fronta.

Inicijativu za smenu Đurović podneli su poslanici iz Demokratskog fronta, DF-PzP, Demokratske Crne Gore, Demosa, Prave i Ujedinjene Crne Gore.

U obrazloženju inicijative za smenu Đurović se podseća da je osnovna obaveza predsednka Skupštine da dosledno sprovodi norme koje propisuju Ustav, zakon i parlamentarni Poslovnik.

***

BONUS VIDEO: Glasanje o nepoverenju Vladi Crne Gore


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar