Džo Bajden Foto: SAUL LOEB / AFP / Profimedia

Bela kuća saopštila je danas da je u kući predsednika SAD Džozefa Bajdena pronađen drugi set poverljivih dokumenata iz vremena kada je bio potpredsednik u administraciji Baraka Obame.

Predsednikovi advokati pronašli su dokumente u garaži Bajdenove kuće u gradu Vilmingtonu u državi Delaver, a jedan poverljivi dokument pronađen je u sobi pored garaže, navodi se u saopštenju Bele kuće.

Rojters prenosi da administracija predsednika Bajdena “u potpunosi sarađuje“ kako bi se osiguralo da se dokumenti tretiraju na ispravan način.

Ranije je objavljeno da je oko 10 vladinih dokumenata, označenih „poverljivo“, pronađeno u Bajdenovom centru za diplomatiju i globalni angažman u Vašingtonu.

Bivši službenik Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) i uzbunjivač Edvard Snouden, izjavio je ranije danas da je američki predsednik Džozef Bajden tokom svog mandata kao predsednik uspeo da izbegne zatvor zbog posedovanja više poverljivih dokumenata od mnogih uzbunjivača.

„Vredi napomenuti da se čini da je predsednik ‘pobegao od zatvora’ sa više poverljivih dokumenata od mnogih uzbunjivača. Poređenja radi, Rijaliti Viner je osuđen na pet godina samo zbog jednog dokumenta“, napisao je Snouden na Tviteru, komentarišući vest da su dokumenti označeni kao „poverljivo“ pronađeni u Bajdenovom istraživačkom centru, prenosi TAS S.

Snouden je istakao i da su pre Bajdena i drugi zvaničnici bili u nezakonitom posedu tajnih dokumenata uključujući bivše američke predsednike Donalda Trampa i Bila Klintona, kao i bivšeg šefa CIA Dejvida Petreusa. „Ovi momci su imali na desetine, stotine dokumenata. Ali za njih nema zatvora“, napisao je Snouden.

***

BONUS VIDEO: Zelenski je došao kod Bajdena u Belu kuću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar