Džo Bajden Foto: REUTERS/Kevin Lamarque

Advokati američkog predsednika Džozefa Bajdena pronašli su nove poverljive dokumente, nakon što su pre nekoliko dana priznali da je prošle jeseni u njegovoj privatnoj kancelariji otkriveno desetak poverljivih dokumenata, javlja CNN.

Jedan od izvora rekao je CNN-u da je potraga dovela do otkrića dodatnih dokumenata od interesa istražiteljima koji se bave ovim slučajem.

Još uvek nije poznato kada su i gde su Bajdenovi advokati pronašli dodatne dokumente.

Prvo otkriće poverljivih dokumenata u Bajdenovoj bivšoj kancelariji pokrenulo je pretragu drugih lokacija na kojima su možda ostavljeni dokumenti iz vremena kada je on bio potpredsednik.

Džo Bajden Foto: REUTERS/Kevin Lamarque

Kongresni komitet saopštio je juče da će istražiti zašto su dokumenta, označena kao poverljiva, pronađena u bivšoj privatnoj kancelariji predsednika Džozefa Bajdena u vašingtonskoj nevladinoj organizaciji.

Novi republikanski predsedavajući Odbora za nadzor vladinih agencija Džejms Komer rekao je da ovo telo „zabrinuto da je predsednik Bajden kompromitovao obaveštajne izvore“.

Dokumenti, otkriveni u „Pen Bajden centru“ u Vašingtonu, navodno sadrže izveštaje o stranim zemljama, a Američko Ministarstvo pravde trenutno razmatra to pitanje.

POGLEDAJTE JOŠ:

Komer je zatražio od Bele kuće da preda svoje dokumente i komunikacije u vezi sa poverljivim materijalima, kao i spisak ljudi koji su imali pristup tom kancelarijskom prostoru, do 24. januara, a to je zahtev, a ne pravno obavezjući poziv.

Američki predsednik Džozef Bajden saopštio je u utorak da je iznenađen saznanjem da su poverljivi dokumenti pronađeni u njegovoj nekadašnjoj kancelariji u vašingtonskoj nevladinoj organizaciji „Pen Bajden centar“ i naglasio da on i njegov tim u potpunosti sarađuju u razjašnjavanju svih okolnosti u tom slučaju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar