Foto: Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Bivši predsednik SAD-a Donald Tramp odao je danas počast svojoj prvoj ženi Ivani Tramp, koja je preminula prošlog četvrtka u svom domu, nakon pada niz stepenice pri čemu je zadobila kobne povrede na telu.

Tramp je na opelo došao sa svojom sadašnjom suprugom Melanijom Tramp i decom u Crkvu Svetog Vinsenta Ferera na Menhetnu, da odaju poslednju počast Ivani.

Oproštajne govore od Ivane Tramp trebalo bi da održe njeno troje dece iz braka sa Donaldom Trampom, Donald Junior, Erik i Ivanka.

Foto: REUTERS/Brendan McDermid

Kako piše CNN, na službu se moglo samo uz pozivnicu. Cela služba biće zapravo „proslava života“, a neki ožalošćeni došli su iz Evrope. Na pozivnici je navodno prikazana glamurozna Ivana, kao skijašica, navodi NY post.

Foto: Yuki IWAMURA / AFP / Profimedia

Inače, Ivana je rođena u Čehoslovačkoj, a udala se za Trampa 1977. godine. U braku su bili do 1992. godine.

U detinjstvu se bavila skijanjem, te je neko vreme studirala na univerzitetu u Pragu. Udaje se 1971. godine za agenta za prodaju nekretnina Alfred Vinklmajra, a 1973. godine je emigrirala u Kanadu.

Od prvog muža se razvela 1976. godine, a nakon što je upoznala Trampa u Njujorku, za njega se venčala 1977. godine. Bila je na ključnim menadžerskim pozicijama u Tramp organizaciji.

Problematični brak sa Trampom i razvod postali su predmet javnog interesa širom sveta, pošto je afera Donalda Trampa sa manekenkom Marlom Maples postala javna, a njihov razvod finaliziran 1992. godine nagodbom. Nakon razvoda napravila je sopstvenu liniju odeće, nakita i kozmetičkih proizvoda. Bila je autorica nekoliko knjiga.

Nakon razvoda Ivana je ostala sa bivšim mužem u dobrim odnosima, pa je, između ostalog, 2016. godine javno podržala njegovu kandidaturu za američkog predsednika.

****

BONUS VIDEO: Tramp čita imena dece poginule u pucnjavi u Americi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar