Arhiepiskop tiranski Anastasije, Arhiepsikop atinski Jeronim Foto: EPA/ARMANDO BABANI, EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Posle tužne vesti, da je nakon mučne borbe sa užasnim koronavirusom preminuo patrijarh srpski Irinej, pravoslavlje prima "nove udarce". Naime, juče je objavljena vest da je zbog korone hospitalizovan i grčki arhiepiskop Jeronim, a leži u istoj bolnici, u kojoj je zbog virusa i poglavar Albanske pravoslavne crkve Anastasije.

Juče je objavljena vest da je poglavar Grčke pravoslavne crkve arhiepiskop atinski Jeronim II (82) prebačen u bolnicu posle pozitivnog testa na Kovid-19. On se nalazi na odeljenju za intenzivnu negu u bolnici Evagelismos u Atini.

Pročitajte još:

„Učestvujem u patnji koja je pogodila hiljade ljudi u našoj zemlji i milione širom sveta. Delim zabrinutost, bol i strah za svakoga, ali naša vera u Boga će prevazići sve to“ rekao je mitropolit.

Portparol vlade Stelios Pecas izrazio je želje Vlade Grčke za brzo ozdravljenje Jeronima.

Arhiepiskop se sastao sa premijerom Kirijakosom Micotakisom u subotu, ali Pecas je rekao da su obojica imali test na koronavirus pre sastanka i da su rezultati bili negativni.

U istoj bolnici, u koju je prebačen Grčki arhiepiskop Jeronim II, od koronavirusa leči se i poglavar Albanske pravoslavne crkve Anastasije (91) od kada je prebačen avionom u Grčku prošle nedelje.

Prošle srede saopšteno je da je poglavar albanske pravoslavne crkve testiran pozitivno na koronavirus. Iako je imao blage simptome, ali je primljen u bolnicu zbog svojih godina i pridruženih bolesti od kojih pati.

Arhiepiskop Anastasije prebačen je avionom iz Tirane u bolnicu u Atini.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare