Foto: EPA-EFE/ALEKSANDAR GOLIC

Gradska izborna komisija (GIK) Bijeljina počela je danas otvaranje vreća i ponovno brojanje glasova radi pravilnog objedinjavanja utvrđenih rezultata na 13 izbornih mesta.

Predsedica GIK-a Bijeljina Dijana Savić Božić rekla je novinarima da je ponovno brojanje glasova u ovoj izbornoj jedinici počelo na zahtev GIK-a upućen Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH koja je za to dala saglasnost.

Ona je navela da se otvaraju vreće sa biračkih mesta 10, 27, 36 i 41 za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, te za biračka mesta 11, 27, 36, 41, 100 i 137 za nivo NSRS.

Prema njenim rečima, otvaraju se i vreće sa biračkih mesta 35 za nivo Predsedništva BiH i 130 za nivo predsednika i potpredsednika RS-a, prenosi Klix.ba.

PROČITAJTE JOŠ:

Božić je napomenula da je na svih 13 biračkih mesta reč o istim greškama – ili o nesrazmernom broju u zapisnicima sa brojem glasačkih listića ili kandidat ima više osvojenih glasova od same stranke, što nije moguće.

U međuvremenu, predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da su izbori bili fer i pošteni i da u odnosu na Jelenu Trivić iz PDP-a u 96 posto prebrojanih glasova ima prednost u izboru za predsednika RS-a od 28.000 do 30.000 glasova, što ništa ne može promeniti.

„Pobednici smo izbora, a koalicija je dokazala da vodi ispravnu politiku. Ovo je koalicija koja će činiti Vladu Republike Srpske i skupštinsku većinu“, rekao je novinarima Dodik nakon sastanka koalicije političkih partija koju čine SNSD, SP, Ujedinjena Srpska, DEMOS, NPS, NDP.

BONUS VIDEO: Dodik proglasio pobedu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar