Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/AP Photo/Armin Durgut, Shutterstock

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da je pobedio na predsedničkim izborima u Republici Srpskoj održanim u nedelju "uprkos mešanju Zapada".

„Moje ukupno vođstvo, prema rezultatima izbora, je 30.000 glasova, odnosno oko 5 ili 6 odsto. U trenutnim okolnostima, to je veoma značajan rezultat koji se ne može dovesti u pitanje bilo kakvim postupkom opozicionih stranke, koje su zapadne ambasade podstakle da izazovu nestabilnost“, rekao je Dodik za Tass.

Dodao je da je situacija nakon izbora „mirna i stabilna“, da se razmatra formiranje nove vlade i da će danas biti održani prvi sastanci.

Foto:Borislav Zdrinja/ZIPAPHOTO/ATAImages

Opozocione PDP i SDS koje tvrde da su izbori održani u nedelju pokradeni za 80.000 do 100.000 glasova, najavile su da će zahtevati ponovno brojanje glasova na pojedinim biračkim mestima i pozvale građane na protest u četvrtak u Banjaluci.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kandidat PDP i SDS za predsednika Republike Srpske Jelena Trivić je rekla da neće odustati i da će iistrajati na poštovanju volje naroda, koji je, kako kaže, pokraden.

Prema poslednjim preliminarnim podacima Centralne izborne komisije, Dodik je osvojio 281.369 glasova ili 48,30 odsto, dok je njegov protivkandidat Jelena Trivić osvojila 252.603 glasova ili 43,36 odsto.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar