Andrej Plenković Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Predsednik hrvatske Vlade Andrej Plenković izjavio je danas, komentarišući preteće poruke upućene dan ranije njemu i ministrima, da se pretnje stalno događaju i da ih nikad ne treba zanemarivati, poručivši političkim oponentima da bi trebalo ozbiljnije da shvate u kakvom vremenu živimo.

Plenković je rekao novinarima da je juče tražio pregled od 2016. do danas i da tih pretnji ima jako puno, javila je Hina.

„Ministar unutrašnjih poslova mi je rekao da je jutros bilo pet takvih pretnji policijskim stanicama, kao što je bilo juče“, rekao je hrvatski premijer.

Mads Claus Rasmussen / AFP / Profimedia

On je dodao da se radi o pojavi koja je nažalost tu, a s njom se Hrvatska nosi kao i druge države.

„Ne treba nikad potcenjivati takve pretnje i zato policija i obaveštajne službe deluju i nastoje prikupiti informacije, utvrditi o čemu se radi, da li neko iza njih potencijalno stoji ili ne, a to će objašnjavati MUP“, rekao je Plenković.

Zagreb Foto:Josip Regovic/PIXSELL

Odbacio je teze o tome da zvaničnici o tome ne bi smeli da govore jer je rad tajnih službi tajan.

On je kritikovao teze o nekakvoj mistifikaciji i da o tome ne sme da se govori, kao i da o tome treba da govore službe. Plenković je dodao da je upravo obrnuto – u današnje komunikacijsko vreme treba reći sve javnosti, pojasniti stvari.

Pročitajte još:

Poručio je da bi „oni koji su to relativizovali i potcenjivali, a bilo ih je s desnog i levog političkog spektra trebalo malo ozbiljnije da shvate u kakvom vremenu živimo“.

Plenković je napomenuo da izveštaj SOA takođe jasno govori o dve identifikovane grupe s liderima i ciljem rušenja ustavnog poretka nasilnim putem.

Smatra da treba osvestiti javnost da postoje ljudi koji se time bave, koji prete, koji se okupljaju i imaju planove koji nisu demokratskog ni miroljubivog karaktera.

BONUS VIDEO Policija ispred zgrade Vlade u Zagrebu zbog pretnji Plenkoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar